Antena

Țara care se confruntă cu întreruperi de curent, pe măsură ce canicula împinge consumul de energie electrică la niveluri record

Au fost înregistrate întreruperi de curent în capitala acestei țări, care timp de o săptămână întreagă s-a aflat sub o "cupolă de foc" de temperaturi maxime de peste 37°C, inclusiv maxime de 40°C.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 27 Iulie 2022, 13:43 | Actualizat: Miercuri, 27 Iulie 2022, 14:08
Galerie de imagini
Au fost înregistrate întreruperi de curent în capitala acestei țări, care timp de o săptămână întreagă s-a aflat sub o "cupolă de foc" de temperaturi maxime de peste 37°C, inclusiv maxime de 40°C.
shutterstock

Canicula îndelungată din China a împins consumul de energie electrică la niveluri record în unele zone şi a dus la întreruperi de curent, iar temperaturile ridicate sunt preconizate să continue cel puţin încă o săptămână, relatează The Guardian. Peste 300 de oraşe vor atinge temperaturi de peste 35°C marţi.

China se confruntă cu întreruperi de curent, pe măsură ce canicula împinge consumul de energie electrică la niveluri record

China Southern Power Grid Company a anunţat că luni a fost depăşită sarcina maximă de anul trecut cu 3%. Reţeaua electrică din provincia Guangdong a atins, de asemenea, un nivel record, cu 142 de milioane de kilowaţi, o creştere cu 4,89% faţă de sarcina maximă de anul trecut.

Au fost înregistrate întreruperi de curent în capitala provinciei, Guangzhou, care a înregistrat o săptămână întreagă de temperaturi maxime de peste 37°C, inclusiv maxime de 40°C duminică şi luni, potrivit news.ro.

Yang Lin, managerul dispeceratului companiei, a declarat că odată ce temperaturile din Guangzhou au depăşit 35°C, fiecare grad în plus înseamnă o creştere corespunzătoare a sarcinii de 3m-5m kilowaţi.

Compania a precizat că inspectează echipamentele pentru a evita supraîncălzirea şi funcţionarea defectuoasă şi s-a angajat să menţină alimentarea cu energie. În ultimii ani, au existat pene de curent pe scară largă care au provocat ravagii în toată China – datorate temperaturilor extreme, cererii în creştere de energie electrică şi penuriei de cărbune, care este încă principala sursă de energie a Chinei.

China se bazează pe aprovizionarea cu energie axată pe cărbune

China se bazează pe aprovizionarea cu energie axată pe cărbune, în pofida angajamentelor ambiţioase de reducere a emisiilor, pe fondul unei crize globale exacerbate de conflictul din Ucraina. Vineri, ministerul managementului situaţiilor de urgenţă a avertizat că funcţionarea în siguranţă a reţelei electrice se confruntă cu ”teste severe”.

Săptămâna trecută, Consiliul de energie electrică din China a raportat că consumul naţional de energie a crescut cu 2,9% în prima jumătate a anului 2022, faţă de anul trecut. În iunie s-a înregistrat o creştere de la an la an de 4,7%, pe care consiliul a atribuit-o relaxării situaţie pandemice, temperaturilor ridicate şi impactului politicilor de stabilizare economică.

Luni, au fost emise 21 de coduri roşii şi 140 de coduri portocalii pentru temperaturi ridicate, predominant în sud-estul şi în vestul îndepărtat, inclusiv în regiunea Xinjiang. Agenţia naţională de meteorologie a avertiza, marţi, că vor fi temperaturi ridicate timp de aproximativ 10 zile, mai ales în sud-est, cu temperaturi de peste 40C, prognozate pentru Zhejiang, Fujian, Jiangxi şi Hunan.

Pe aceeași temă

De asemenea, sunt prognozate precipitaţii ”semnificative” în unele regiuni din centrul şi vestul ţării. China a înregistrat temperaturi ridicate peste medie din luna iunie, pe fondul caniculelor globale, despre care meteorologii spun că au legătură cu schimbările climatice induse de om.

Recomandari A1

Presa de stat a relatat că actualul val de căldură se aştepta să fie sufocant decât cel la începutul acestei luni. Peste doisprezece recorduri locale de temperatură au fost doborâte doar duminică. Caniculele din Xinjiang au fost deosebit de lungi şi răspândite, a declarat Chen Chunyan, expert-şef la observatorul meteorologic din Xinjiang, pentru presa de stat.

Pe aceeași temă

”Temperatura ridicată continuă a accelerat topirea gheţarilor în zonele muntoase şi a provocat dezastre naturale, precum inundaţii rapide, şi alunecări de teren în multe locuri”, a mai spus Chen.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
curent electric china canicula
Stirile zilei Crimă în curtea unei biserici din Sibiu. Bărbat bătut până la moarte cu o bâtă de soţul unei femei căreia îi făcuse o remarcă
Videoclipul zilei
Citește și
Grăsime de pui transformată în curent electric. Cum au făcut oamenii de știință descoperirea inedită
Avarie în București și Ilfov! Mai multe zone rămân fără curent electric timp de cinci zile. În ce...
Trucuri simple care te ajută să faci economie la gaze și să rămâi cu mai mulți bani în buzunar
Facturile au "explodat". Trucuri utile pentru a consuma mai puțin curent electric
Video recomandate
Video
Citește și
Luna Căpșună 2024 le aduce surprize nativilor din zodiac. Ce schimbări importante vor avea loc Catine.ro
Taro Emir Tekin a făcut spectacol la plajă. Cum a ”sfidat” canicula actorul din ”Golden Boy. Dragoste rebelă” Happy Channel
Reacția lui Volodimir Zelenski după decizia României de a oferi Ucrainei un sistem Patriot Libertatea.ro
Ordin de la Kremlin: ce decizie a luat Vladimir Putin în legătură cu meciul Ucraina - România de la... Ziare.com
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă... AntenaSport
Cum a reacționat soția lui Jorge după ce artistul a povestit public că a înșelat-o cu câteva zile în urmă:... Elle
Xtra Night Show. Petrecere de fițe în showbiz! Cristina Spătar și-a sărbătorit ziua de naștere la restaurantul... Spynews.ro
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie... BZI
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!” BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi HelloTaste.ro
Vinul unic în România care foloseşte un ingredient de bere Antena3.ro
Un nou monolit misterios a apărut în mijlocul deșertului. Ce ar putea fi structura neobișnuită useit
Horoscopul zilei de 22 iunie 2024. Racii au motive de bucurie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Când a apărut primul ATM din România. Povestea bancomatului s-a născut după „schițele” tonomatului de... Wall-Street
Claudia Pătrașcanu și Bianca Drăgușanu, noi dezvăluiri surprinzătoare despre conflictul lor: A fost la mine... Kudika
Pensionarii care NU vor primi bani după recalculare. Veste de ULTIMA ORĂ Playtech
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro... Redactia.ro
Orașul din Europa care interzice închirierea apartamentelor către turişti. De când se aplică măsura... Observator
De ce bărbații sunt mai predispuși la boli cardiovasculare. Particularitățile care îi diferențiază MediCOOL
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros HelloTaste
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în... ProSport
Bărbatul care susține că este descendentul lui NOSTRADAMUS vine cu predicții pentru Euro 2024. Cine va cuceri... Gandul
I-am surprins împreună😲 Primele imagini cu Carmen Grebenișan și noul iubit! CanCan
Alimente și băuturi recomandate în alăptare DeParinti
RM de la BTS a declarat că „timpul trece diferit afară”, la scurt timp după ce Jin a fost eliberat din armata... ZUTV
De ce unii oameni nu s-au infectat cu Covid-19, potrivit experților. Rezultatele unui experiment au deslușit misterul UseIT
Lichior de nuci verzi sau Nucată. Rețetă de băutură alcoolică, aromată Hello Taste