Antena

Cum arată statuia realizată în onoarea legendarului Dwayne Wade. Sportivul a venit însoțit de fetița lui la inaugurare

Echipa nord-americană de baschet Miami Heat a dezvăluit o statuie în onoarea lui Dwyane Wade, unul dintre jucătorii legendari ai francizei, retras din activitate în urmă cu cinci ani.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 28 Octombrie 2024, 16:26 | Actualizat: Luni, 28 Octombrie 2024, 17:15
Galerie de imagini
Echipa nord-americană de baschet Miami Heat a dezvăluit o statuie în onoarea lui Dwyane Wade, unul dintre jucătorii legendari ai francizei, retras din activitate în urmă cu cinci ani
Capturi X

Statuia se află în faţa Kaseya Center, casa echipei din Florida. Wade este primul jucător de la Heat care are propria statuie, la un an după ce a fost primul jucător din Miami inclus în Hall of Fame şi la patru ani după ce franciza a retras tricoul cu numărul 3 în onoarea sa, transmite news.ro.

Cum arată noua statuie realizată în onoarea vedetei NBA, Dwayne Wade

Wade, acum în vârstă de 42 de ani, a jucat în NBA din 2003 până în 2019, în principal pentru echipa din Florida (a avut perioade şi la Chicago Bulls şi Cleveland Cavaliers). Cu Miami Heat, el a fost de trei ori campion în 2006, 2012 şi 2013 (şi finalist în 2011 şi 2014), a jucat în All-Star Game de 13 ori şi a fost votat MVP al finalei în 2006.

„Nu pot să cred. Nu pot să cred. Cine este tipul ăsta?”, a glumit Dwyane Wade în timpul unui discurs după dezvelirea statuii. „Nu am jucat pentru asta. Nu am pus mâna pe o minge de baschet pentru asta. Am luat o minge de baschet pentru a schimba viaţa familiei mele. N-aş fi putut scrie scenariul ăsta mai bine”, potrivit sursei citate.

Pe aceeași temă

Statuia îl înfăţişează pe Wade cu braţele întinse, cu degetele arătătoare îndreptate spre pământ şi cu trăsăturile feţei îngheţate într-o exclamaţie de genul „Aceasta este casa mea”, o frază pe care a rostit-o în timpul unui meci din 2009. Statuia a fost criticată de mulţi fani pentru că nu seamănă cu jucătorul.

Legendarul baschetbalist a participat la dezvăluirea statuii alături chiar de fetița lui și a atras toate privirile. „Un alt fel de moșternire. Exact ca tatăl ei”, a scris în descrierea videocliplui pagine Miami Heat de pe X.

„Nu pot să cred. Nu pot să cred. Cine este tipul ăsta?”, a glumit Dwyane Wade în timpul unui discurs după dezvelirea statuii. „Nu am jucat pentru asta. Nu am pus mâna pe o minge de baschet pentru asta. Am luat o minge de baschet pentru a schimba viaţa familiei mele. N-aş fi putut scrie scenariul ăsta mai bine”.

Statuia îl înfăţişează pe Wade cu braţele întinse, cu degetele arătătoare îndreptate spre pământ şi cu trăsăturile feţei îngheţate într-o exclamaţie de genul „Aceasta este casa mea”, o frază pe care a rostit-o în timpul unui meci din 2009. Statuia a fost criticată de mulţi fani pentru că nu seamănă cu jucătorul.

Noua stagiune NBA va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY

NBA, cea mai importantă ligă de baschet din lume, va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY. Starurile din NBA, Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis sau LeBron James, vor lupta în AntenaPLAY pentru supremaţia din baschetul nord-american.

Recomandari A1

Sezonul actual de NBA este unul al recordurilor, având cel mai mare număr de jucători internaționali, cu un record istoric în acest an de 125 de jucători din 40 de țări. Competiția aduce la start 29 de echipe din Statele Unite şi una din Canada.

Stagiunea 2024-2025 este una istorică: LeBron James şi fiul său, Bronny, au devenit primul duo tată-fiu care joacă împreună într-un meci din sezonul regulat al NBA, ei fiind coechipieri la Los Angeles Lakers.

Tot la capitolul recorduri, NBA este la înălţime şi când vine vorba despre numărul fanilor prezenţi la meciuri. În sezonul 2023-2024, 22.538.518 de suporteri au fost prezenţi la toate partidele disputate. NBA a avut parte de 873 de dueluri disputate cu casa închisă, media pe întâlnire fiind de 18.324 de fani.

Pe aceeași temă

Boston Celtics, campioana de anul trecut, este echipa cu cele mai multe titluri câştigate în NBA (18), ea fiind urmată de Los Angeles Lakers (17), Golden State Warriors (7) şi Chicago Bulls (6).

All-Star Game, show total în NBA

All-Star Game este meciul în care se întâlnesc cei mai buni jucători din Conferinţa de Vest şi Conferinţa de Est. Ediţia din 2025 se va disputa în februarie, la San Francisco, şi va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

La pauza dintre reprize are loc show-ul produs de mari artişti. În 2024, atmosfera a fost asigurată de Jennifer Hudson, Babyface, Coco Jones, Keith Urban, Lil Wayne, T-Pain, Walker Hayes şi Zedd.

Whatsapp LinkedIn
dwayne wade nba all-star game antenaplay
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Hidden Assets e în AntenaPLAY! Un thriller captivant care te va ține cu sufletul la gură timp de 6 episoade. Tot ce vrei e să dai PLAY!
Stirile zilei EXPERIMENT. Apa din fântânile afectate de inundaţii, dusă la analize. Rezultatul: cocktail de otrăvuri
Videoclipul zilei
Citește și
Start perfect de sezon pentru Miami: victorie si cu Boston, 115-107
Video recomandate
Video
Citește și
Acești antioxidanți puternici ar trebui să facă parte din dieta ta. Ce spun nutriționiștii despre alimentele... Catine.ro
Care este în prezent starea de sănătate a celebrei actrițe Leticia Calderon. Vedeta a dezvăluit mai multe detalii Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. „De ce tragi de mine?”. Razii în cluburile de noapte din Ucraina, de unde Armata saltă tineri... Libertatea.ro
Cine este strategul de comunicare al Nordis, cel care ar fi coordonat campania dezvoltatorului imobiliar, acuzat de... Ziare.com
Ion Ţiriac i-a lăsat „mască” pe englezi! Cum au reacţionat când au aflat ce avere are miliardarul... AntenaSport
Emil Rengle și Alejandro Fernandez, declarații despre nuntă. Dansatorul și partenerul său vor să adopte copii:... Elle
Nu trebuie să renunți la pâine pentru a avea o dietă sănătoasă! Ce variantă este mai bună și cum se mănâncă Spynews.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!” BZI
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Scones cu mac și lămâie, biscuiții perfecți pentru mic dejun HelloTaste.ro
Un motociclist din Galați a murit după ce a fost lovit de mașina care ar fi fost condusă chiar de iubita lui Antena3.ro
Un adolescent de 14 ani s-a sinucis din cauza unui chatbot AI. Cum l-ar fi convins tehnologia să își ia viața useit
Horoscopul zilei de 28 octombrie 2024. Peștii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Închideri de fabrici în lumea auto: Volkswagen, gata să pună lacătul pe trei uzine din Germania Wall-Street
Zodiile de foc. TOTUL despre Berbec, Leu și Săgetător Kudika
Cele 3 ingrediente secrete pentru a transforma sosul de roșii într-o vedetă Michelin Playtech
Iancu Sterp și-a adus tatăl la nuntă. Cum a reacționat mama Geta când și-a văzut fostul soț prezent la petrecere Redactia.ro
Aflat pe motocicletă, Andrei a murit lovit chiar de maşina femeii iubite. Cei doi se despărţiseră de curând,... Observator
Cât de sigur este să-ți trosnești gâtul. Ce se poate întâmpla dacă adopți acest obicei MediCOOL
5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou HelloTaste
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără ProSport
Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani își pot construi case pe terenuri GRATUITE primite de la stat.... Gandul
Iancu, derapaj uluitor despre Daniela Iliescu. Culiță a intervenit instant: 'Stai parcat' CanCan
Hemoroizii după naștere. Ce schimbări e indicat să faci în rutină pentru a te îngriji corespunzător DeParinti
Decizia lui Kate Cassidy de a părăsi Argentina „o va bântui pentru tot restul vieții sale”. Iubita... ZUTV
Numerele pe care le folosesc hackerii. Nu răspunde la apelurile care au aceste prefixe, sfătuiesc experții UseIT
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei Hello Taste