Rețetă de mușchiuleț de porc, orzo cu unt și piure de trufe
În al cincilea stage al emisiunii Chefi fără limite, chefii au descoperit o super rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe, prezentată de chef Haris. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!
Autor: Ana Ivan Publicat: Marti, 22 Martie 2022, 18:11 | Actualizat: Marti, 22 Martie 2022, 22:12- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Al cincilea stage al emisiunii Chefi fără limite s-a desfășurat la Meteora, o destinație turistică extrem de apreciată nu doar pentru peisajele superbe, ci și pentru rețetele surprinzătoare, cu ingrediente locale savuroase.
Chef Haris din familia Gkertsou, cea care deține o tavernă de mai bine de patru generații, a prezentat cum se face o minunată rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe, un preparat pe care mulți turiști îl caută atunci când vizitează Meteora. Tazz îți arată cum să pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă!
De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite, ca să te bucuri la superlativ de aventura grecească! Primești rapid și în siguranță produsele, chiar la tine acasă!
Rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe - Ingrediente
Ca să obții 5 porții (aproximativ 350 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
600 gr paste risoni (orzo)
1 kg mușchiuleț de porc
25 gr pastă de trufe
25 ml ulei de trufe
250 gr unt de 82%
250 gr smântână de gătit
250 gr ceapă galbenă
150 gr ciuperci pleurotus
2 ouă
100 gr făină
250 gr ulei de floarea soarelui
15 gr cimbru verde
Sare și piper
Microplante (pentru decor)
Rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe - Mod de preparare
Se fasonează mușchiulețul de porc și se porționează la aproximativ 150 de grame per portie. Se asezonează carnea cu sare, piper și cimbru verde, după gust, apoi se rumenește în tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui și se introduce la cuptor la 180 grade circa 15-20 min. Ciupercile pleurotus se tapetează cu făină, se dau printr-o compoziție de făină, ou și puțină apă, apoi se prăjesc în baia de ulei până se rumenesc usor, după care se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
Pe aceeași temăSe fierb pastele risoni (orzo) aldente, în apă cu sare. Ceapa se curăță, se spală și se taie brunoise, apoi se călește ceapa tăiată brunoise cu puțin ulei de floarea soarelui, se adaugă unt, smântână pentru gătit și se asezonează cu sare și piper. Pastele scurse bine de apă se pun peste sosul de unt și smântână, se adaugă piureul de trufe și uleiul de trufe și se omogenizează ușor.
La final se pun pastele în centrul caserolei și deasupara se pune mușchiulețul de porc de care se sprijină apoi ciupercile pleurotus, se decorează cu microplante și cimbru verde, după gust.
Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!
Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rmuschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Pe aceeași temăPrima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.