Antena

Rețetă de mușchiuleț de porc, orzo cu unt și piure de trufe

În al cincilea stage al emisiunii Chefi fără limite, chefii au descoperit o super rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe, prezentată de chef Haris. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!

Autor: Ana Ivan Publicat: Marti, 22 Martie 2022, 18:11 | Actualizat: Marti, 22 Martie 2022, 22:12
Galerie de imagini
Chef Haris din Meteora a prezentat la Chefi fără limite cum se face rețeta de mușchiuleț de porc, orzo cu unt și piure de trufe
Antena 1

Al cincilea stage al emisiunii Chefi fără limite s-a desfășurat la Meteora, o destinație turistică extrem de apreciată nu doar pentru peisajele superbe, ci și pentru rețetele surprinzătoare, cu ingrediente locale savuroase.

Chef Haris din familia Gkertsou, cea care deține o tavernă de mai bine de patru generații, a prezentat cum se face o minunată rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe, un preparat pe care mulți turiști îl caută atunci când vizitează Meteora. Tazz îți arată cum să pregătești acest deliciu, chiar la tine acasă!

De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite, ca să te bucuri la superlativ de aventura grecească! Primești rapid și în siguranță produsele, chiar la tine acasă!

Rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe - Ingrediente

Ca să obții 5 porții (aproximativ 350 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

600 gr paste risoni (orzo)

1 kg mușchiuleț de porc

25 gr pastă de trufe

25 ml ulei de trufe

250 gr unt de 82%

250 gr smântână de gătit

250 gr ceapă galbenă

150 gr ciuperci pleurotus

2 ouă

100 gr făină

250 gr ulei de floarea soarelui

15 gr cimbru verde

Sare și piper

Microplante (pentru decor)

Rețetă de muschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe - Mod de preparare

Se fasonează mușchiulețul de porc și se porționează la aproximativ 150 de grame per portie. Se asezonează carnea cu sare, piper și cimbru verde, după gust, apoi se rumenește în tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui și se introduce la cuptor la 180 grade circa 15-20 min. Ciupercile pleurotus se tapetează cu făină, se dau printr-o compoziție de făină, ou și puțină apă, apoi se prăjesc în baia de ulei până se rumenesc usor, după care se scot pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.

Pe aceeași temă

Se fierb pastele risoni (orzo) aldente, în apă cu sare. Ceapa se curăță, se spală și se taie brunoise, apoi se călește ceapa tăiată brunoise cu puțin ulei de floarea soarelui, se adaugă unt, smântână pentru gătit și se asezonează cu sare și piper. Pastele scurse bine de apă se pun peste sosul de unt și smântână, se adaugă piureul de trufe și uleiul de trufe și se omogenizează ușor.

La final se pun pastele în centrul caserolei și deasupara se pune mușchiulețul de porc de care se sprijină apoi ciupercile pleurotus, se decorează cu microplante și cimbru verde, după gust.

Recomandari A1

Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!

Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rmuschiulet de porc, orzo cu unt și piure de trufe.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Pe aceeași temă

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Whatsapp LinkedIn
reteta muchiulet de porc orzo piure trufe porc
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Câștigătorii sezonului 10 Mireasa, Mihai și Laura, interviu exclusiv în AntenaPLAY. Vezi acum Mireasa: Confesiuni | Sezonul 6.
Stirile zilei Un chirurg din Germania susţine că a luat cancer de la un pacient pe care l-a operat. Ce i-a apărut medicului pe mână după intervenţie
Citește și
Rețetă cozonac pentru Crăciun. Cum prepari pas cu pas cel mai delicios cozonac cu nucă, rahat și cacao
Rețetă prăjitura Carpați: ingrediente și mod de preparare. Cum să faci desertul copilăriei la tine...
Ce să nu pui în sarmale dacă vrei să fie gustoase. Bucătarii insistă că acest ingredient le strică...
Rețetă de prăjitură grecească portokalopita, un deliciu făcut cu ingrediente simple și ieftine. Cum...
Video recomandate
Video
Citește și
Curățenia după sărbători. Sfaturi pentru a reda strălucirea locuinței tale Catine.ro
Actrița Deniz Baysal urmează să joace într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
„Una dintre cele mai mari înfrângeri ale Moscovei!” Volodimir Zelenski, reacție despre sfârșitul tranzitului... Libertatea.ro
Avertisment al medicilor. Stopați o plăcere mortală: Cancerul a ajuns la cote record din această cauză Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia au stabilit data nunții. Marele eveniment va avea loc în anul 2025 Spynews.ro
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Tartă cu ciocolată și cremă caramel cu migdale - Eleganță și răsfăț HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
Care e diferența dintre lavă și magmă. Puțini știu ce detaliu le deosebește useit
Horoscopul zilei de 3 ianuarie 2025. Racii petrec timp cu cei dragi. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Horoscop 2025: Un nou început astral pentru fiecare zodie Jurnalul
Cum să implementezi eficient tichetul cultural în pachetul de beneficii pentru angajați Kudika
Temperatura ideală pentru frigider în perioada sărbătorilor. La câte grade trebuie să îl setezi ca să nu se... Playtech
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc Redactia.ro
Alimentele reduse cu 80% în supermarketuri. Comercianţii vor să scape cât mai repede de produsele de sărbători Observator
Ce se întâmplă dacă mergi zilnic pe bicicletă. Care sunt rezultatele practicării acestui sport MediCOOL
Bomboane de biscuiți cu ciocolată. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
Predicția apocaliptică a lui NOSTRADAMUS pentru 2025: „Un asteroid gigantic va lovi Terra” Gandul
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători CanCan
Beneficiile mersului pe jos în aer rece pentru sănătatea gravidei și a bebelușului DeParinti
Selena Gomez a celebrat sfârșitul lui 2024 cu o serie de fotografii și clipuri emoționante alături de logodnicul... ZUTV
Cât a economisit un proprietar Tesla pe benzină în 6 ani. A dezvăluit costurile reale pentru 232.000 de kilometri... UseIT
Chec guguluf cu stafide și vanilie. Rețetă simplă pentru momente dulci Hello Taste