Antena

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, declarații sfâșietoare la trei ani de la moartea artistului. Cum îl cheamă, de fapt, pe artist

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a făcut declarații sfâșietoare la trei ani de la moartea artistului. Aceasta a vorbit despre parastasul regretatului interpret, dar și despre ultimele momente din viața acestuia.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 22 Octombrie 2024, 14:28 | Actualizat: Marti, 22 Octombrie 2024, 15:08
Galerie de imagini
Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a făcut declarații sfâșietoare la trei ani de la moartea artistului
Antena 1

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, se pregătește de parastasul de trei ani al regretatului artist, care va avea loc duminică, 27 octombrie 2024, la Craiova. Deși a trecut mult timp de când fratele ei s-a stins din viață, aceasta nu își poate reveni de când nu-l mai are aproape.

Un lucru este cert, moartea regretatului interpret a lăsat un gol imens în inimile celor care l-au iubit și admirat, iar amintirea lui continuă să trăiască prin muzica și contribuția sa artistică.

Pe aceeași temă

De curând, Maria Tărchilă a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre Petrică Mîțu Stoian. Aceasta a scos la iveală detalii despre sfârșitul tragic al cântărețului, dar și despre parastasul de trei ani.

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, declarații sfâșietoare la trei ani de la moarte acestuia

Duminică, 27 octombrie 2024, are loc parastasul de trei ani al lui Petrică Mîțu Stoian. Regretatul artist a murit în luna noiembrie a anului 2021, după ce a început să se simtă rău și a avut o tuse care s-a agravat.

„Sâmbătă, vom merge cu pachetele cu mâncare și coliva la biserică, în Câmpulung, la preotul unde fratele meu se spovedea. Apoi, va avea loc o slujbă, la mormântul lui, din Cimitirul din Craiova, după care am organizat un parastas, la un local, unde am invitat mai multe persoane apropiate familiei.

Pe aceeași temă

Se vor servi și sărmăluțe, mâncarea lui preferată, dar și ciorbiță caldă și colivă. Mai sunt artiști, care mai mă sună, am făcut pace cu solistul Constantin Enceanu. El a susținut un recital și la Festivalul „Petrică Mîțu Stoian”. Au fost buni prieteni și colegi de scenă”, a povestit sora regretatului interpret, conform click.ro.

Mai mult, Maria Tărchilă a mai susținut că fratele său și-a atras moartea după ce și-a pus numele și poza pe cruce, în cimitir.

„După decesul soției lui Doru Gușman, Petrică și-a făcut cavou comun cu ei, la cimitirul din Craiova. Și-a pus fotografia și numele pe cruce. După numai două luni, a murit și el. Se spune, din bătrâni, că nu e bine să-ți pui numele pe cruce, că atragi mai repede moartea!”, a mai completat sora regretatului artist.

Ce a făcut Petrică Mîțu Stoian în ultima zi din viață. Care este numele lui real

Recomandari A1

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a mai vorbit și despre ultima zi din viață a fratelui său. De asemenea, aceasta a punctat faptul că numele real al interpretului, din buletin, era Petre Mîțu de fapt.

„Cred că îi explodaseră plămânii de la acel tratament, căci scuipa sânge. A fost dus rapid la terapie intensivă, unde a murit după câteva ore. Știam că nu mai iese viu de acolo, îmi făcuse semn cu mâna, de la revedere. Poate că scăpa, dacă se intervenea mai repede. Dar, fusese înscris în spital cu Petre Mîțu, numele lui din buletin. Petrică Mîțu Stoian era, de fapt, numele lui de scenă.

Nu era trecut și Stoian în buletin, deși noi ne tragem din neamul Stoienilor. De-abia când ziariștii au început să facă zarvă, și-au dat seama cine e, de fapt, pacientul lor, și au început să se agite mai mult. Am vrut să îl duc la un alt spital, la Timișoara, de la Reșița, dar mi-au spus că trebuie stabilizat. Între timp, făcuse un preinfarct, se agravase situația. Vestea morții ne-a distrus pe toți”, a mai povestit Maria Tărchilă, conform sursei citate.

Whatsapp LinkedIn
petrica mitu stoian sora petrica mitu stoian moarte petrica mitu stoian
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Hidden Assets e în AntenaPLAY! Un thriller captivant care te va ține cu sufletul la gură timp de 6 episoade. Tot ce vrei e să dai PLAY!
Stirile zilei ANIMAŢIE. "Scut uman, ca nişte vite". Cum l-au oprit poliţiştii pe elveţianul drogat în Sibiu
Videoclipul zilei
Citește și
Ce se întâmplă cu moștenirea lui Petrică Mîțu Stoian, la 5 luni de la decesul acestuia. Anunțul...
Acces Direct, 12 ianuarie 2022. Detaliul care ar fi putut să îl salveze pe Petrică Mîţu Stoian de la...
Scandal pe avere la o lună de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. „Și-au bătut joc de el”. Ce...
Băiatul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian a lansat o piesă în memoria artistului. Cum sună...
Video recomandate
Video
Citește și