Antena Căutare

Articole despre boris johnson

Boris Johnson prezintă UE un ”compromis” al ultimei şanse cu privire la Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a exercitat presiuni asupra europenilor miercuri, cu mai puţin de o lună înainte de data prevăzută a Brexitului, anunţând un proiect de ”compromis”, pe care l-a prezentat drept singura modalitate de evitare a unei ieşiri fără acord (”no deal”) a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Miercuri, 02.10.2019, 15:27
Boris Johnson promite propuneri cu privire la Brexit ”foarte curând”

Boris Johnson promite propuneri cu privire la Brexit ”foarte curând”

Premierul britanic Boris Johnson a promis marţi să facă ”foarte curând” noi propuneri Bruxellesului cu privire la Brexit, dar fără să explice cum intenţionează să rezolve problema frontierei irlandeze şi atrăgându-şi o serie de reacţii dure, relatează AFP.

Marti, 01.10.2019, 17:27

Johnson se pregăteşte să prezinte UE până joi un plan al Brexitului prin care propune înfiinţarea unor ”centre de vămuire” de o parte şi de alta a frontierei irlandeze în locul ”backstop”-ului

Boris Johnson se pregăteşte să dezvăluie săptămâna acesta detaliile unui nou plan al Brexitului pe care-l propune Uniunii Europene (UE), relatează Euronews.

Marti, 01.10.2019, 11:35

Boris Johnson pierde un nou vot în Parlamentul britanic cu privire la o moţiune prin care voia o ”pauză parlamentară” săptămâna viitoare, pe timpul Congresului Partidului Conservator

Boris Johnson a suferit joi o nouă înfrângere din partea deputaţilor britanici, care au respins o moţiune guvernamentală prin care se cerea o ”pauză parlamentară” săptămâna viitoare, ce le-ar fi permis conservatorilor să asiste la Congresul anual al Partidului Conservator (Toeries), aşa cum vor uzanţele, relatează AFP.

Joi, 26.09.2019, 17:13

Boris Johnson, acuzat de provocare în Camera Comunelor

Boris Johnson se întâlneşte joi cu parlamentarii conservatori pro-Brexit, la o zi după o reluare foarte tensionată a activităţii Camerei Comunelor, în cursul căreia premierul a fost acuzat de aroganţă şi provocare incendiară de către opoziţie, relatează AFP.

Joi, 26.09.2019, 15:05
Jurnalistul de investigaţii Tom Bower scrie biografia lui Boris Johnson

Jurnalistul de investigaţii Tom Bower scrie biografia lui Boris Johnson

Jurnalistul de investigaţii Tom Bower scrie biografia prim-ministrului britanic Boris Johnson, informează The Guardian.

Joi, 26.09.2019, 13:23
Premierul britanic cere oponenţilor săi să dea jos guvernul sau să îi permită să finalizeze Brexitul

Premierul britanic cere oponenţilor săi să dea jos guvernul sau să îi permită să finalizeze Brexitul

Premierul britanic Boris Johnson a cerut miercuri oponenţilor săi, la revenirea în Parlament, fie să dea jos guvernul, fie să îi permită să finalizeze Brexitul, relatează Reuters.

Joi, 26.09.2019, 07:00

Camera Comunelor îşi reia activitatea într-o atmosferă electrică după deruta judiciară a lui Boris Johnson

Deputaţii britanici şi-au reluat activitatea miercuri, către ora locală 11.30 (13.30, ora României), într-o atmosferă electrică, după hotărârea istorică a Curţii Supreme, care a anulat decizia controversată a premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul, odată cu apropierea Brexitului, relatează AFP.

Miercuri, 25.09.2019, 15:35

Corbyn, de acord cu Johnson cu privire la alegeri anticipate, cu o condiţie

Liderul principalului partid britanic aflat în opoziţie Jeremy Corbyn consideră că alegeri legislative anticipate este necesar să aibă loc imediat ce este îndepărtat riscul unei ieşiri fără acord a regatului Unit din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Miercuri, 25.09.2019, 14:31

Boris Johnson provoacă râsete la ONU, evocând pericolele tehnologiei

Boris Johnson a susţinut marţi, la ONU, un discurs departe de teme diplomatice tradiţionale şi de Brexit, consacrat pericolelor noilor tehnologii, care ar putea aduce ”găini fără picioare” şi oraşe aseptice ca o ”farmcie de la Zurich”, relatează AFP.

Miercuri, 25.09.2019, 11:46

Boris Johnson îşi reiterează la ONU îndemnul la organizarea de alegeri, în urma hotărârii Curţii Supreme cu privire la suspendarea ”ilegală” a Parlamentului

Premierul britanic Boris Johnson şi-a reiterat marţi, la ONU, îndemnul la alegeri, după ce Curtea Supremă britanică a stabilită că decizia sa de a suspenda Parlamentul odată cu apropierea Brexitului este ”ilegală”, relatează AFP.

Marti, 24.09.2019, 17:44
Suspendarea Parlamentului de către Boris Johnson este ”ilegală”, stabileşte Curtea Supremă a Marii Britanii

Suspendarea Parlamentului de către Boris Johnson este ”ilegală”, stabileşte Curtea Supremă a Marii Britanii

Curtea Supremă a regatului Unit a găsit marţi ”ilegală” suspendarea Parlamentului decisă de către premierul Boris Johnson, relatează AFP.

Marti, 24.09.2019, 12:49

Niciun progres cu privire la Brexit, anunţă Tusk în urma unei întâlniri cu Johnson la New York

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut europenilor ”mai multă supleţe” în negocierea Brexitului, într-o întâlnire la New York cu preşedintele Consiliului European Donald Tusk care nu a condus la vreun progres, potrivit liderului european, relatează AFP.

Marti, 24.09.2019, 11:41
Curtea Supremă a Regatului Unit îşi prezintă marţi hotărârea cu privire la suspendarea Parlamentului de către Johnson

Curtea Supremă a Regatului Unit îşi prezintă marţi hotărârea cu privire la suspendarea Parlamentului de către Johnson

Curtea Supremă a Regatului Unit îşi prezintă marţi hotărârea cu privire la legitimitatea deciziei controversate a premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul timp de cinci săptămâni, odată cu apropierea Brexitului, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a Curţii, relatează AFP.

Luni, 23.09.2019, 16:14

Boris Johnson atribuie Iranului atacurile din Arabia Saudită

Premierul britanic Boris Johnson acuză Iranul că se află în spatele atacurilor vizând două instalaţii petroliere în Arabia Saudită, în drum către New York, unde urmează să se întâlnescă cu preşedintele iranian Hassan Rohani, relatează Reuters şi AFP.

Luni, 23.09.2019, 10:07

Boris Johnson, prins în flagrant delict minţind

Premierul britanic Boris Johnson a fost surprins în flagrant delict minţind şi a încercat să iasă din scandal scriind pe Twitter că întâlnirea sa cu un bărbat furios, într-un spital, nu este un incident ”stânjenitor”, relatează AFP.

Joi, 19.09.2019, 15:34
Curtea Supremă examinează legalitatea supendării Parlamentului de către Boris Johnson

Curtea Supremă examinează legalitatea supendării Parlamentului de către Boris Johnson

Curtea Supremă a Regatului Unit a început să examineze legalitatea suspendării controversate a Parlamentului, decisă de premierul Boris Johnson, dar denunţată de către opozanţii săi drept o manevră vizând să impună un Brexit fără acord (”no deal”), relatează AFP.

Marti, 17.09.2019, 15:52

Boris Johnson ”credea că Brexitul avea să piardă”, dezvăluie David Cameron

Fostul premier britanic David Cameron dezvăluie că actualul şef al Guvernului Boris Johnson paria pe un eşec al votului în favoarea Brexitului în referendumul din 2016, relatează AFP.

Marti, 17.09.2019, 11:53
Boris Johnson, umilit în Luxemburg

Boris Johnson, umilit în Luxemburg

O vizită oficială la Luxemburg s-a încheiat umilitor pentru premierul britanic Boris Johnson. Un grup zgomotos de protestatari l-a obligat să renunţe la o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul ţării gazdă. La Luxemburg, Johnson a...

Marti, 17.09.2019, 07:45

Johnson reafirmă că nu va cere o amânare a Brexitului, aşa cum îl obligă o lege adoptată de Parlament

Boris Johnson a reafirmat luni că nu va cere o nouă amânare a Brexitului şi că Marea Britanie va ieşi din uniunea Europeană (UE) la 31 octombrie, aşa cum s-a angajat, relatează Reuters.

Luni, 16.09.2019, 16:45

Johnson şi Juncker consideră ”necesară o intensificare” a discuţiilor cu privire la Brexit, anunţă Londra

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker consideră ”necesară o intensificare” a discuţiilor cu privire la Brexit, a anunţat luni, într-un comunicat, Downing Street, la finalul unei prime întâlniri între premierul britanic şi preşedintele CE la Luxemburg, relatează AFP.

Luni, 16.09.2019, 16:36

Londra nu a propus încă o soluţie satisfăcătoare în vederea unui acord al Brexitului, anunţă CE după întâlnirea dintre Juncker şi Johnson la Luxemburg

Londra nu a propus, încă, o soluţie satisfăcătoare în vederea unui acord cu Uniunea Europeană (UE) al Brexitului, a anunţat luni Comisia Europeană (CE), la finalul unei întâlniri între preşedintele Executivului european Jean-Claude Juncker şi premierul britanic Boris Johnson, la Luxemburg, relatează AFP.

Luni, 16.09.2019, 16:30

Johnson, ”prudent” înaintea întâlnirii cu Juncker şi Barnier

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat ”prudent”, la sosirea sa la Luxemburg, la o masă de lucru cu Jean-Claude Juncker, în timp ce liderii UE continuă să ceară Londrei ”idei”, cu şase săptămâni înaintea divorţului cu Londra, relatează AFP.

Luni, 16.09.2019, 15:55
UE îi cere ”idei” lui Johnson cu 45 de zile înainte de Brexit

UE îi cere ”idei” lui Johnson cu 45 de zile înainte de Brexit

Liderii Uniunii Europene (UE) i-au cerut ”idei” premierului britanic Boris Johnson, dacă vrea să finalizeze un acord la summitul european din 17-18 octombrie şi s-au declarat puţin optimişti cu privire la şansele unei despărţiri concertate, cu şase săptămâni înaintea divorţului, relatează AFP.

Luni, 16.09.2019, 13:55

UPDATE: Boris Johnson, "prudent optimist” cu privire la posibilitatea unui acord al Brexitului

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat vineri ”prudent optimist” cu privire la posibilitatea ajungerii la un acord asupra Brexitului cu Uniunea Europeană (UE) şi a evocat ”multe progrese” cu Bruxellesul, înaintea unei întâlniri, luni, la Luxemburg, cu preşedintele Comisiei Europene (CE), odată apropierea unor termene cruciale, relatează AFP.

Vineri, 13.09.2019, 16:22

Boris Johnson se întâlneşte luni, la Luxemburg, cu Jean-Claude Juncker, anunţă Londra şi Comisia Europeană

Premierul britanic Boris Johnson se duce luni la Luxemburg pentru a discuta despre Brexit cu preşedintele Comisiei Eurpene Jean-Claude Juncker, au anunţat vineri Downing Street şi CE, relatează AFP.

Vineri, 13.09.2019, 14:55
Boris Johnson, criticat dur după publicarea raportului "Operation Yellowhammer" cu privire la impactul unui Brexit fără acord

Boris Johnson, criticat dur după publicarea raportului "Operation Yellowhammer" cu privire la impactul unui Brexit fără acord

Premierul britanic Boris Johnson înfrunta joi critici acerbe, după publicarea unui dosar guvernametal potrivit căruia un Brexit fără acord (”no deal”) ar putea provoca tulburări şi penurii de medicamente şi hrană, relatează AFP.

Joi, 12.09.2019, 14:47
Brexitul este în haos, după ce curtea de apel din Scoţia a decis că suspendarea Parlamentului de către Johnson este ilegală

Brexitul este în haos, după ce curtea de apel din Scoţia a decis că suspendarea Parlamentului de către Johnson este ilegală

Cea mai înaltă curte de apel din Scoţia a decis miercuri că suspendarea Parlamentului britanic de către premierul Boris Johnson este ilegală, determinând apeluri ca parlamentarii să îşi reia activitatea, în timp ce guvernul şi legislativul se confruntă asupra viitorului Brexitului, relatează Reuters.

Joi, 12.09.2019, 07:45
Boris Johnson, în căutarea unui acord cu UE, după o serie de dezavuări usturătoare în Parlament

Boris Johnson, în căutarea unui acord cu UE, după o serie de dezavuări usturătoare în Parlament

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi că vrea să depună eforturi să ajungă la un nou acord de divorţ cu UE, în urma unei serii de dezavuări usturătoare din partea Camerei Comunelor, care se opune strategiei sale a unui Brexit cu orice preţ, relatează AFP.

Marti, 10.09.2019, 17:35
Johnson: Puteţi să îmi legaţi mâinile în Parlament, dar nu voi amâna Brexitul

Johnson: Puteţi să îmi legaţi mâinile în Parlament, dar nu voi amâna Brexitul

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi că, ”indiferent câte dispozitive va inventa Parlamentul pentru a-i lega mâinile”, nu va solicita prelungirea Brexitului, la câteva ore după intrarea în vigoare a legii care îl obligă să amâne ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană până în 2020, dacă nu încheie un acord referitor la retragere, transmite Reuters.

Marti, 10.09.2019, 08:32
Premierul britanic Boris Johnson va respecta planul pentru Brexit şi nu va cere extinderea termenului de ieşire din UE

Premierul britanic Boris Johnson va respecta planul pentru Brexit şi nu va cere extinderea termenului de ieşire din UE

Premierul britanic Boris Johnson va respecta planul pentru Brexit şi nu va cere extinderea termenului de ieşire din Uniunea Europeană, la un summit de luna viitoare, au declarat duminică doi miniştri, în pofida ultimei demisii din guvern, a ministrului Muncii, Amber Rudd, transmite Reuters.

Luni, 09.09.2019, 07:00
Săptămână de coșmar pentru Boris Johnson.  O tânără aproape a leşinat

Săptămână de coșmar pentru Boris Johnson. O tânără aproape a leşinat

Pe Boris Johnson pare că l-a părăsit norocul. După ce a fost înfrânt în Parlament, premierul britanic a fost luat la rost şi de un alegător, în plină stradă. Bărbatul i-a cerut socoteală pentru eşecul negocierilor cu Bruxelles-ul şi a...

Vineri, 06.09.2019, 19:44
Partidele din opoziţia britanică au căzut de acord să nu susţină propunerea lui Johnson de a solicita alegeri generale

Partidele din opoziţia britanică au căzut de acord să nu susţină propunerea lui Johnson de a solicita alegeri generale

Partidele din opoziţia britanică au căzut de acord să nu susţină propunerea prim-ministrului Boris Johnson de a solicita alegeri generale înainte de summit-ul UE de la jumătatea lunii octombrie, informează BBC.

Vineri, 06.09.2019, 17:09
Johnson a promis că nu va amâna Brexitul: Mai bine mort într-un şanţ

Johnson a promis că nu va amâna Brexitul: Mai bine mort într-un şanţ

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a promis că nu va amâna niciodată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, programată pentru 31 octombrie, subliniind aceasta prin afirmaţia că mai bine ar fi mort într-un şanţ, scrie Reuters.

Vineri, 06.09.2019, 11:29
Marea Britanie nu poate ieși din Uniunea Europeană fără un acord aprobat de ambele părţi

Marea Britanie nu poate ieși din Uniunea Europeană fără un acord aprobat de ambele părţi

A fost cea mai neagră seară a premierului Boris Johnson, în Parlamentul de la Londra. Camera Comunelor a adoptat o lege menită să împiedice ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, fără un acord aprobat de ambele părţi.

Vineri, 06.09.2019, 00:06
Marea Britanie nu poate ieși din Uniunea Europeană fără un acord aprobat de ambele părţi

Marea Britanie nu poate ieși din Uniunea Europeană fără un acord aprobat de ambele părţi

A fost cea mai neagră seară a premierului Boris Johnson, în Parlamentul de la Londra. Camera Comunelor a adoptat o lege menită să împiedice ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, fără un acord aprobat de ambele părţi. Nici opţiunea...

Joi, 05.09.2019, 19:58

Brexit: Fratele lui Boris Johnson şi-a anunţat demisia din Parlament

Fratele premierului britanic Boris Johnson, Jo Johnson (47 de ani), şi-a anunţat demisia joi din funcţiile de secretar de stat şi de parlamentar, invocând un conflict între loialitatea familială şi interesul naţional.

Joi, 05.09.2019, 15:25
Boris Johnson a propus alegeri anticipate pe 15 octombrie

Boris Johnson a propus alegeri anticipate pe 15 octombrie

După votul pierdut în Camera Comunelor, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus o dată pentru alegerile anticipate, cea de 15 octombrie, adică cu două săptămâni înainte de Brexit.

Miercuri, 04.09.2019, 14:41
Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, alături de alţi 20 de parlamentari, după ce l-au sfidat pe Boris Johnson

Un nepot al lui Winston Churchill va fi exclus din Partidul Conservator, alături de alţi 20 de parlamentari, după ce l-au sfidat pe Boris Johnson

Nicholas Soames, nepotul liderului britanic din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial Winston Churchill, va fi exclus din Partidul Conservator, alături de alţi 20 de parlamentari, după ce au votat împotriva planurilor pentru Brexit ale premierului Boris Johnson, transmite Reuters.

Miercuri, 04.09.2019, 08:07
Marea Britanie: Premierul Boris Johnson pierde un vot crucial în Parlament privind Brexitul şi ameninţă cu declanşarea alegerilor anticipate

Marea Britanie: Premierul Boris Johnson pierde un vot crucial în Parlament privind Brexitul şi ameninţă cu declanşarea alegerilor anticipate

Premierul Boris Johnson a pierdut un vot crucial în Parlamentul britanic, o primă etapă în încercarea deputaţilor de a împiedica un Brexit fără acord şi ameninţă cu declanşarea alegerilor anticipate. În replică, Boris Johnson a anunţat că va depune o moţiune pentru declanşarea alegerilor anticipate, relatează BBC.

Miercuri, 04.09.2019, 06:57

Marea Britanie - Johnson îi ameninţă pe „rebeli” cu excluderea din Partidul Conservator. Posibile alegeri generale înainte de Brexit

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ameninţat că va exclude rebelii din Partidul Conservator dacă se opun planurilor lui privind Brexitul şi votează împotriva unei plecări fără acord a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Luni, 02.09.2019, 14:49
Proteste în masă în Marea Britanie faţă de decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul

Proteste în masă în Marea Britanie faţă de decizia premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul

Mii de oameni din zeci de oraşe au ieşit ieri în stradă Protestatarii i-au cerut lui Johnson să demisioneze şi să fie oprită hotărârea considerată de mulţi britanici o adevărată "lovitură de stat". Dacă parlamentul va fi suspendat...

Duminica, 01.09.2019, 08:53
Decizia lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic, atacată în justiţie. Audieri vor avea loc săptămâna viitoare

Decizia lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic, atacată în justiţie. Audieri vor avea loc săptămâna viitoare

Audieri în cazul solicitărilor de blocare a deciziei prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic vor avea loc săptămâna viitoare.

Vineri, 30.08.2019, 13:41

Suspendarea activităţii Parlamentului britanic a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord

Decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru o lună a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord, scrie BBC.

Joi, 29.08.2019, 09:35
Boris Johnson a promis Brexit cu orice preţ pe 31 octombrie

Boris Johnson a promis Brexit cu orice preţ pe 31 octombrie

Boris Johnson a promis Brexit cu orice preţ pe 31 octombrie şi intenţionează să îşi respecte cuvântul dat. La cererea premierului, Regina Elisabeta a doua a suspendat lucrările Parlamentului până pe 14 octombrie. Mai exact, legislativul,...

Miercuri, 28.08.2019, 19:48
Boris Johnson: Discursul Reginei, pe 14 octombrie, după suspendarea Parlamentului

Boris Johnson: Discursul Reginei, pe 14 octombrie, după suspendarea Parlamentului

Guvernul lui Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth II să suspende Parlamentul cu câteva săptămâni înainte de termenul limită pentru Brexit. Potrivit BBC, prim-ministrul a spus că un Discurs al Reginei va avea loc după suspendare, pe 14 octombrie.

Miercuri, 28.08.2019, 12:58

Guvernul lui Boris Johnson îi va cere reginei Elizabeth II să suspende Parlamentul

Guvernul lui Boris Johnson îi va cere reginei Elizabeth să suspende Parlamentul pe 10 septembrie, informează BBC.

Miercuri, 28.08.2019, 11:57
Ambasadorul României la Londra: Boris Johnson i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis o convorbire telefonică

Ambasadorul României la Londra: Boris Johnson i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis o convorbire telefonică

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunţat, la B1TV, că premierul Marii Britanii, Boris Johnson, i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis o convorbire telefonică, care ar putea avea loc chiar în această săptămână.

Marti, 27.08.2019, 07:52

”Avem suficient timp să găsim o soluţie pentru frontiera” irlandeză, apreciază Boris Johnson la Paris

Este încă posibil să se ajungă la un acord al Brexitului până la 31 octombrie şi există suficient timp să se găsească o soluţie la problema frontierei irlandeze, a declarat joi noul premier britanic Boris Johnson, primit la Palatul Elysée de către şeful statului francez Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Joi, 22.08.2019, 14:55

”Viitorul Regatului Unit nu poate fi decât în Europa”, îi spune Macron lui Johnson pe treptele Palatului Elysée, Brexitul ”nu este alegerea UE”

”Viitorul Regatului Unit nu poate fi decât în Europa”, i-a spus preşedintele francez Emmanuel Macron joi, premierului britanic Boris Johnson, pe treptele Palatului Elysée, unde l-a primit înaintea summitului G7 ce se desfăşoară la Biarritz, în sud-vestul Franţei, de la 24 la 26 august, adăugând că Brexitul, prevăzut la 31 octombrie, ”nu este alegerea Uniunii Europene” (UE), relatează Le Figaro.

Joi, 22.08.2019, 14:40

Ultimele știri

x