Căutare Live

Boris Johnson provoacă râsete la ONU, evocând pericolele tehnologiei

Boris Johnson a susţinut marţi, la ONU, un discurs departe de teme diplomatice tradiţionale şi de Brexit, consacrat pericolelor noilor tehnologii, care ar putea aduce ”găini fără picioare” şi oraşe aseptice ca o ”farmcie de la Zurich”, relatează AFP.

Boris Johnson a susţinut marţi, la ONU, un discurs departe de teme diplomatice tradiţionale şi de Brexit, consacrat pericolelor noilor tehnologii, care ar putea aduce ”găini fără picioare” şi oraşe aseptice ca o ”farmcie de la Zurich”, relatează AFP.

După o zi grea, în care decizia sa de a suspenda Parlamentul odată cu apropierea Brexitului a fost găsită ”ilegală” de către Curtea Supremă, la Londra, premierul britanic a lansat, după miezul nopţii de marţi spre miercuri, o tiradă de aproximativ 20 de minute, în care a evocat un viitor distopic, generat de progrese în domeniul inteligenţei artificiale (AI).

Pornind de la exemplul unor asistenţi digitali ca Alexa, Johnson a tunat ”Alexa se va face că este la ordinele voastre, dar vă va supraveghea, va pleoscăi din limbă şi va bate din picior”.

În faţa unui public rărit, premierul britanic, un anticonformist notoriu, a provocat râsete şi mirare, evocând oraşe ”pline de detectoare”, care formează ”un mediu urban tot atât de aseptic ca o farmacie de la Zurich”.

”Noi nu ştim cine va decide cum să se folosească aceste date, dacă vom putea să încredinţăm acestor algoritmi vieţile şi speranţele noastre. Maşinile ar trebui, oare, să decidă şi să decidă numai ele dacă suntem eligibili pentru un împrumut imobiliar, o asigurare, o operaţie chirurgicală?”, s-a întrebat el.

Johnson s-a întrebat, de asemenea, dacă biologia de sinteză ar putea să refacă ţesuturi ”ca un formidabil remediu împotriva gătitului” sau ”să ne aducă găini fără picioare terifiante în farfurie”, subliniind că aceste tehnologii emergente ar putea să genereze ”atât binele, cât şi răul”.

El a spus totodată că ”respinge total pesimismul anti-ştiinţă” şi s-a declarat ”profund optimist” cu privire la faptul că tehnologiile pot avea un efect ”eliberator”.

Boris Johnson şi-a invitat auditoriul la un summit pe această temă în capitala britanică în 2020, fără să le dea vreun detaliu.

El a profitat de ocazie pentru a lăuda meritele unui oraş căruia i-a fost mult timp primar, subliniind că Londra a avut o vreme ”mai multe restaurante cu stele de la Michelin ca Parisul”.

”Francezii au preluat rapid controlul, printr-un procedeu de care nu sunt sigur că era întru totul cinstit”, a adăugat el, zâmbind.

Cel ale cărui planuri cu privire la concretizarea Brexitului sunt în continuu contracarate de Parlamentul britanic a făcut doar o aluzie la haosul politic din Regatul Unit.

Evocând imaginea vulturului care vine neîncetat să mănânce ficatul lui Prometeu, acest fan al mitologiei a adăugat că ”el nu se va opri să revină, un pic cam ca Brexitul, dacă anumiţi dintre parlamentarii noştri nu-şi ating scopurile”.

Sursa : news.ro

Macron îndeamnă, la ONU, SUA şi Iranul să reia negocierile... Cinci răniţi în sudul Turciei, în explozia unei bombe la trecerea unui autobuz cu poliţişti...
Parteneri
Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie. Află ce preferințe are fiecare nativ
Catine.ro
Ultimele știri
x