Vestiții meșteri în arta prelucrării lemnului expun linguri sculptate cu măiestrie și semne, lăzi de zestre ornamente cu motive populare.
Vita maturată și oaia suculentă sunt cele mai gustoase sugestii pentru un grătar perfect, acasă, în familie.
Cel mai fain târg din Ardeal, ”Produs de Cluj”, va ajunge, la sfârșitul acestei săptămâni, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din București.
Cel mai fain târg din Ardeal, Produs de Cluj, vine la Sibiu între 5 şi 8 martie, la sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bucureşti! Produs de Cluj înseamnă bunătăţi din carne şi lapte, ulei presat la rece, miere de...
Dor de casă! Cristi laudă cămara mamei sale plină cu bunătăţi!
Luni, 05.08.2019, 13:52
Totuşi, meniul variază de la ţară la ţară. Portughezii, de exemplu, nu au tradiţia sarmalelor. Pentru ei, însă, peştele la cuptor nu lipseşte. Polonezii, în schimb, consideră inacceptabil ca - de Crăciun - să nu aibă pe masă borş cu...
Miercuri, 26.12.2018, 16:58
Jurnalul împarte bucurii de Crăciun. Trimite cadou unei persoane speciale din viaţa ta!
Luni, 19.11.2018, 12:03
Până vine Moşul, mesele sunt pregătite, iar uşile deschise larg pentru colindători. În penisunile din ţară, turiştii sunt deja la masă. Savurează bunătăţile pregătite încă de dimineaţă.
Duminica, 24.12.2017, 19:21
Până vine Moşul, mesele sunt pregătite, iar uşile deschise larg pentru colindători. În penisunile din ţară, turiştii sunt deja la masă. Savurează bunătăţile pregătite încă de dimineaţă.
Duminica, 24.12.2017, 19:12
Bucatele făcute în gospodăriile românilor ajung şi peste mări şi ţări. În colet. De sărbători, cei plecaţi la muncă în străinătate primesc de acasă bunătăţi tradiţionale la pachet.
Duminica, 17.12.2017, 19:25
Parcul Ior este principala atracție pentru bucureșteni. Mai mulți bucătari în frunte cu un artist cunoscut vor pregăti o grămadă de bunătăți.
Duminica, 29.10.2017, 14:47
Parcul Ior este principala atracție pentru bucureșteni. Mai mulți bucătari în frunte cu un artist cunoscut vor preggăti o grămadă de bunătăți.
Duminica, 29.10.2017, 14:10
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un preparat care conţine de zmeură, ciocolată, biscuiți cu ovăz, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Scufița roșie”.
Nu vă ruşinaţi, dacă nu ştiaţi. E primul an în care sărbătorim aşa ceva şi nici măcar cei care trăiesc din asta nu au aflat toţi.
Marti, 10.10.2017, 15:19
Nu vă ruşinaţi, dacă nu ştiaţi. E primul an în care sărbătorim aşa ceva şi nici măcar cei care trăiesc din asta nu au aflat toţi. Evident de la sărbătoare nu putea lipsi nici ministrul agriculturii. Petre Daea a făcut o plimbare...
Marti, 10.10.2017, 13:24
S-a distrat în Oraşul Iubirii, dar parcă nicăieri nu e ca acasă. Delia a avut parte de o mare surpriză la întoarcerea în ţară. Mama ei a întâmpinat-o aşa cum se cuvine
Marti, 11.04.2017, 23:05
S-a distrat in Orasul Iubirii, dar parca nicaieri nu e ca acasa. Delia a avut parte de o mare surpriza la intoarcerea in tara. Mama ei a intampinat-o asa cum se cuvine
Marti, 11.04.2017, 22:33
Iepuraşi din turtă dulce, ouă de struţ pictate manual sau pate de bibilică. Toate se dau precum cozonacul cald pe care oaspeţii târgului de la Miercurea Ciuc sunt invitaţi să-l guste direct din coşniţă.
Duminica, 19.03.2017, 19:26
Pentru astăzi, a1.ro vă prezintă, prin intermediul unei gospodine din Bucovina o rețetă delicioasă de tocinei moldovenești. Se face ușor, fără mari bătăi de cap!
Crăciunul este o sărbătoare plină de tradiţii! În Maramureş, de exemplu, nicio casă nu rămâne necolindată. Iar orice trecător are ocazia să facă un pas înapoi în timp. Pentru că acolo, viaţa a rămas simplă, iar obiceiurile,...
Sambata, 24.12.2016, 14:00
Cluj Napoca este în această săptămână locul unde simţi in aer cele mai încăntătoare mirosuri. Carne la grătar, gulaş dar şi miresme de prăjituri.toate pe strada bunătăţilor. Bucătari iscusiţi pregătesc de zor tot felul de...
Vineri, 16.12.2016, 13:54
Iubim dimineţile de duminică, atunci când ne permitem luxul să lenevim în pat până la prânz! În plus, vom avea destul de mult timp să ne preparăm toate bunătăţile din lume.
Vineri, 11.11.2016, 20:06
Un weekend cu încercări culinare. Sătui de ofertele magazinelor, românii s-au mobilizat pentru ultimele două zile de postul Sfintei Maria. Au luat calea târgurilor cu produse tradiţionale şi s-au lăsat ispitiţi de meniurile cu multe legume.
Sambata, 13.08.2016, 19:57
Dacă fericirea e lângă apă, cea mai bună masă ar trebui să fie la o cherhana. Nu trebuie să ajungeţi pe litoral sau în Deltă. Bunătăţi pescăreşti sunt şi în oraşe.
Duminica, 31.07.2016, 19:33
Tradiţia deliciilor culinare din Covasna se transmite din generaţie în generaţie. Gospodinele învaţă de mici să prepare specialităţi fără conservanţi, doar cu ingrediente naturale. Produsele lor sunt acum renumite printre turişti
Sambata, 25.06.2016, 19:27
Vladut, bucatarul de la Neata, ne gateste o reteta savuroasa de aperitiv festiv, si anume oua umplute.
Joi, 28.04.2016, 14:56
În Valea Ghimeşului din Harghita, gospodinele n-au prea putut să doarmă cum trebuie de gândul că azi vor avea atâtea de făcut.
Vineri, 25.03.2016, 16:48
Pregătirile pentru Paştele catolic sunt în toi. În ţară, comercianţii scot pe tarabe produse tradiţionale, dar şi ouă încondeiate. În Bistriţa, în târgul saşilor, sute de oameni au început cumpărăturile. Şi în Harghita şi Covasna,...
Sambata, 19.03.2016, 19:30
Cabrio, motanul Anei-Maria, a profitat de lipsa vigilentă a fetelor și a degustat din bunătățile de la petrecere!
Pâine caldă cu zacuscă proaspătă sau cu dulceaţă. Zeamă acră cu carne, fasole şi sarmale. Mici, cârnăciori de casă şi peşte rumenit pe grătar.
Duminica, 09.08.2015, 19:41
Gospodinele au pregătit primele conserve. Zacuscă, dulceaţă, şerbet. Toate sunt gata să îşi ia locul de cinste pe rafturile din cămară. La Muzeul Ţăranului Român, s-au putut gusta în acest weekend delicii 100% româneşti. Bune de...
Duminica, 02.08.2015, 19:20
E dezlegare la peşte, în cel mai greu post al anului. Iar târgurile au fost pline de bunătăţi. Micii şi cârnaţii din peşte au sfârâit pe grătare.
Duminica, 05.04.2015, 19:23
Petrecere mare la malul mării! Chef Cătălin Scărlătescu gătește tot felul de bunatăți, chiar pe plajă!
Sambata, 16.08.2014, 20:29
Varză cu costiţă la ceaun, plăcinte cu brânză dulce şi stafide, chec, prăjituri cu vişine sau măr, dar şi cozonaci. Cine nu ar vrea să mănânce ca la mama acasă, când iese în oraş? Ei, bine, iată că se poate. La târgurile cu...
Sambata, 12.07.2014, 19:27
Juratii Top Chef, Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu, dau verdictul pentru retetele gatite in platoul Acces Direct.
Luni, 21.10.2013, 19:10
AnaMaria Prodan isi deschide astazi cea mai tare placintarie din Bucuresti.
Marti, 05.03.2013, 17:15
Dupa gala de decernare a premiilor Oscar, vedetele se vor putea infrupta din aproape 50 de feluri de mancare. Somon afumat, pizza vegetariana sau placinta de pui sunt doar cateva dintre bunatatile la care lucreaza bucatarii. Iar la desert actorii, regizorii si scenaristii vor putea manca ciocolata cu praf de aur.
Vineri, 22.02.2013, 11:23
Cornul si laptele, sandvisul de acasa, chipsurile si dulciurile din comert coabiteaza perfect in ghiozdanul elevilor. In pauza de pranz copiii mananca de la alimentele sanatoase puse la pachet de parinti si pana la produsele cu indulcitori si...
Vineri, 25.01.2013, 20:17
Romanii se indreapta din ce in ce mai mult spre mancarea bio. Insa foarte putini au timp sa o si prepare in casa. Sunt insa cativa oameni care au ales sa-si traiasca viata sanatos si sa-i ajute si pe altii s-o faca. O familie din Deva da lectii despre...
Duminica, 20.05.2012, 19:39
Adrian Hadean, bloggerul care va purta torta olimpica la Londra, a facut senzatie la Cluj-Napoca. A gasit un preparat frantuzesc care i-a facut pe vizitatorii unui targ sa saliveze de pofta. Si cel mai important este ca au invatat si ei mici trucuri de...
Vineri, 04.05.2012, 13:42
Tot mai multi romani au grija ce mananca pana si in zilele de sarbatoare. Iar restaurantele eco se-ntrec in oferte. Bucatarii au pregatit meniuri sofisticate, gustoase si sanatoase in acelasi timp.
Luni, 16.04.2012, 20:03
O masa de Pasti poate costa si 5 mii de euro. Cine-si permite, poate alege in loc de mielul romanesc, carne de miel crescut in Pirinei, dar si vin din cea mai aleasa vita din lume. Preturile depasesc imaginatia unui roman de rand.
Joi, 05.04.2012, 19:29
Branza, afumatura si toate alimentele interzise in perioada postului. Targurile din tara au fost burdusite cu bunatati de toate felurile. Chiar daca religia ii indeamna sa le ocoleasca, pofticiosii s-au inghesuit sa guste din toate.
Sambata, 10.03.2012, 19:36
Prahovenii au uitat de post in acest weekend! Nu au putut rezista tentatiilor culinare de pe tarabele de la Targul de Bunatati de la Campina. Patrama de oaie, muschiul de vita afumat, soriciul, carnatii la topor sau branzeturile irlandeze, toate i-au...
Sambata, 03.03.2012, 19:48
Mare zi mare pentru rromii din Sibiu. Una care i-ar putea duce direct in Cartea Recordurilor. Pentru asta, cativa reprezentanti ai etniei s-au pus pe gatit inca de dimineata. Vor sa faca 4000 de portii de Sah Hai Mas. O specialitate evident. rroma cu...
Joi, 26.01.2012, 16:51
Magiunul de prune, mierea de salcam, palinca si carnatii afumati se lupta la Berlin cu specialitatile exotice. Romania participa si anul acesta la cel mai mare targ alimentar din lume cu produse 100 la suta romanesti si 100 la suta naturale. Competitia...
Duminica, 22.01.2012, 13:56
In Postul Craciunului ispitele vin parca mai multe ca niciodata. E plin de targuri de sarbatori peste tot si cele mai multe se lauda cu bunatatile din carne de porc. La Constanta de exemplu, tarabele sunt incarcate cu produse din Maramures sau Sighetul...
Luni, 19.12.2011, 13:30
Mai sunt aproape doua saptamani pana la Craciun, dar constantenii au inceput deja sa isi faca proviziile pentru sarbatori.
Sambata, 10.12.2011, 13:43
E dezlegare la toate bunatatile, zilele acestea, in Calarasi. Inca de ieri in oras se desfasoara primul targ cu produse traditionale romanesti. Zeci de producatori din toate colturile tarii au venit cu preparate care de care mai apetisante.
Sambata, 26.11.2011, 13:24
Bunatati romanesti la platou, papanasi brasoveni cu smantana si dulceata de visine, praz cu masline si tuica fiarta. Acesta este festinul pe care l-a pregatit echipa Good Food, de ziua ei, pentru cititori.
Sambata, 19.11.2011, 09:36