Adori savoarea dulce a unei Pavlove, insa stii de unde vine numele acestui desert?
Anna Pavlova a fost o celebra prim balerina a Baletului Rusesc Imperial si se spune ca acest desert i-a fost dedicat ei. Data viitoare cand vei savura o felie delicioasa de Pavlova, vei sti de unde poarta acest nume!
Ingrediente:
Articolul continuă după reclamă
- 5 albusuri
- 250 gr zahar pudra
- 1 lamaie
- 400 gr smantana
- 1 plic zahar vanilat/ rom
- fructe
- un praf de sare
Mod de preparare:
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul si o lingurita de suc de lamaie, si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea ferma. Se pregateste o tava, prevazuta cu hartie de copt, se toarna compozitia sub forma de doua discuri egale, se pun la copt, la foc mic, timp de o ora, pana devin tari si crocante. Se scot si se lasa la temperat.
Smantana se bate pana devine ferma, se adauga zaharul vanilat. Se umple fiecare strat de bezea cu frisca, se decoreaza cu fructe proaspete. Se serveste cu mare pofta!
Sa va fie de folos!
Rețeta de Plăcintă sărată de care nu te saturi niciodată. Se prepară rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui...
Tartă cu mere și bezea. De la prima degustare te îndrăgostești de ea...