Antena Căutare

Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați

Cu așa combinație de ingrediente n-are cum să nu iasă gustos acest preparat: ”Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați”!

Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați
Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați

Cu așa combinație de ingrediente n-are cum să nu iasă gustos acest preparat: ”Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați”!


Ingrediente pentru Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați

  • 1 kg fileuri de biban de mare
  • 1 kg conopidă
  • 20 buc. baby morcovi
  • 500 g baby spanac
  • 4 ouă
  • 400 g unt
  • 1 l lapte
  • 200 ml smântână
  • 4 portocale roșii
  • Sare
  • Piper alb și negru
  • 1 căpățână usturoi
  • 150 g zahăr brun

Mod de preparare Biban de mare pe spanac blanșat cu piure de conopidă și morcovi glazurați

Se va începe cu înlaturarea pielii peștelui pentru a face o serie de chipsuri din aceasta. Fileurile rămase se vor tăia în două. Se vor condimenta cu sare, piper și se vor stropi cu puțin ulei de măsline și se vor da la cuptor pentru 20 de minute, la 85-90 de grade, în tava acoperită cu folie de aluminu.

Între timp, conopida se curăță, se taie și se porționează în bucăți, iar acestea vor fi sotate în unt pentru 3-4. Apoi se va adăuga lapte cât să le acopere și se vor fierbe pentru aproximativ 10 minute. În ultimile 2 minute se adaugă smântâna, sare și piper alb.

După cele 20 minute, peștele se scoate de la cuptor. Se vor da la cuptor chipsurile din fish skin, la 190mde grade. Se așază bucățile din piele de pește pe o hârtia de copt. în tavă, iar peste ele se va așeza altă hârtie de copt și altă tavă mai mică, pentru a le presa.

Conopida fiartă și scursă se trece prin blender până se obține un piure fin.

Se blanșează, pe rând, morcovii pentru 1 minut și apoi spanacul tot pentru1 minut. Se scot pe rând și se introduc în apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire.

Zeama stoarsă de portocală se reduce în tigaie, împreună cu coaja rasă( de la 50 ml la aproximativ 25 ml). Apoi se adaugă unt și după încorporare, se adaugă baby morcovii și zahăr.

Spanacul se trage la tigaie în unt cu ustoroi.

Se pregătește un sos olandez cu zeama și coaja de portoclă roșie.

Când toate preparatele sunt gata, se așază frumos pe farfurii și se decorează cu microplante.

Tocaniță de porc ungurească, cu mămăliguță... Supă Ancona de scoici și creveți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x