Chefi la cutite

LUNI, MARȚI | ora 20.00

Black Burger: rețetă inedită semnată de Giovanni Popic, fostul finalist ,,Chefi la Cuțite”

 
+3 click pentru
galerie

Chef Giovanni, așa cum este cunoscut de telespectatorii ,,Chefi la Cuțite”, cea mai iubită emisiune culinară difuzată de Antena 1, este finalistul din echipa lui Florin Dumitrescu în sezonul 3.

După terminarea show-ului italianul și-a urmat visul gastronomic și a reușit să se lanseze în Iași, unde lucrează la rețete inedite ce îi pun în valoare experiența de peste 16 ani în bucătăria italiană, cursurile urmate la International Academy of Italian Cuisine din Lucca, și parcursul în emisiunea ”Chefi la cuțite”.

Concurentul mărturisește că participarea în acest show l-a ajutat să își îndeplinească visul de a deveni bucătar șef și experiența din echipa portocaliei a lui chef Florin Dumitrescu i-a dat încredere că poate reuși în spatele camerelor de filmat.

În prezent, el dezvoltă un meniu complet nou, cu preparate autentic italiene, dar care se deosebesc prin micile detalii ce trădează nota sa personală. Giovanni ne-a mărturisit și care e preparatul lui preferat din meniu: Black Burger, un burger reinterpretat și adaptat stilului său, cu o chiflă neagră, culoare ce a devenit deja o semnătură prin care Giovanni își lasă amprenta în bucătărie, dar și prin care a impresionat jurații ”Chefi la cuțite” la preselecții. Fostul finalist s-a decis să împărtășească secretele gustului cu noi!

Savoarea specială a burgerului stă în alegerea ingredientelor, iar Giovanni alege personal carnea de vită. Rețeta e flexibilă, căci în funcție de calitatea cărnii, se adaugă sau se scot ingrediente. La fel de importantă este și chifla, inspirată dintr-o rețetă franțuzească, care necesită o atenție specială. Culoarea neagră se obține cu ajutorul cărbunelui vegetal. Trucul este să știi să încorporezi cărbunele în aluat, astfel încât să obții o culoare omogenă, dar și un gust plăcut.

Ingredientul surpriză este dulceața de ceapă, pregătită de însuși Giovanni după o rețetă adaptată, astfel încât să se potrivească cu gustul burgerului negru, dar și cu cerințele clienților.

La toate acestea se adaugă multă dragoste și pasiune, nelipsite din bucătăria lui Giovanni.

Pentru a prepara Black Burger ai nevoie de:

Ingrediente:

- 2 bucăți chiflă neagră

- 400 g file de vită

- 100 g bacon

- 80 g brânză gouda

- 60 g castraveți murați

- 100 g roșii

- 50 g spanac

- dulceață de ceapă

- sos barbeque

- maioneză

Preparare:

Secretul stă în pregătirea chiflei negre, prin dozarea corectă a cantității de cărbune vegetal, pentru a obține un echilibru între gust și culoare. Un gram de cărbune în minus nu îți dă culoarea neagră a chiflei, în timp ce un gram în plus poate strica textura acesteia, făcând-o nisipoasă. Mărimea chiflei de pâine se alege în funcție de mărimea chiflei de carne.

Se prepară un aluat din făină, apă călduță, drojdie uscată, apă, ulei și ou. Aluatul se frământă bine până ce capătă o consistență moale, dar nelipicioasă, apoi se adaugă cărbunele vegetal și se omogenizează bine cu această compoziție.

Chiflele de carne (Giovanni recomandă un amestec de 80% carne și 20% grăsime de vită) se modelează și se pregătesc pe grătarul bine încins în funcție de dorința clientului (rare, medium rare - recomandat sau well done).

Baconul se pregătește tot pe grătar până ce devine crocant, iar legumele se spală și se taie rondele, apoi se montează burgerul, astfel: chiflă, spanac, carne, dulceață de ceapă, maioneză, brânză gouda, bacon, roșii, castraveți murați, chiflă.

Se servește cu o porție de cartofi prăjiți și sos barbeque.

Poftă bună!

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe