Nu pot fi decât extrem de gustoși acești Cartofi la cuptor, umpluți cu brânzeturi și roșii cherry și pot fi serviți alături de salata preferată, sau alături de orice friptură.
Ce ne trebuie pentru rețeta Cartofi la cuptor, umpluți cu brânzeturi și roșii cherry:
- 4 cartofi mari
- 150 gr brânză telemea
- 200 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr cașcaval afumat
- 50 gr parmezan
- piper
- chimen
- frunze de busuioc
- mărar verde
- roșii cherry
- rondele de ardei iuți
- ulei de măsline
Rețeta Cartofi la cuptor, umpluți cu brânzeturi și roșii cherry - Preparare
Cartofii necurățați se spală bine cu buretele abraziv, se șterg, se presară cu sare grunjoasă și se înfășoară mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor, la 200 de grade pentru o oră.
Se scot și se lasă să se tempereze câteva minute, apoi li se taie un capac transversal și se scobesc de interior, lăsându-le marginile de 5-6 mm.
Brânza telemea se strivește, apoi se amestecă cu brânza proaspătă de vaci, cașcavalul ras și parmezanul. În această compoziție se adaugă și miezul cartofilor, frunze de busuioc, mărar verde, chimen și piper măcinat.
Se umplu cartofii cu această compoziție, iar deasupra se așază roșii cherry micuțe și rondele de ardei iute.
Se dau din nou cartofii la cuptor în coșulețe din hârtie de copt, pentru 10-15 minute.
Se servesc delicioșii Cartofi la cuptor, umpluți cu brânzeturi și roșii cherry, atât calzi, cât și reci, ca garnitură la orice friptură, alături de salata preferată.
Citiți și rețetele:
Mâncare de cartofi ca la bunica
Rețeta Caponata. O mâncare delicioasă de legume, inspirată din bucătăria italiană....