Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Desert delicios de toamnă: Ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar

 

Nu putem să trecem nepăsători pe lângă darurile minunate, colorate și aromate ale toamnei, fără să le includem în delicioasele noastre preparate, cum este și această Ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar!

Tot din categoria deserturilor cu dovleac puteți prepara acest minunat Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară, sau această minunată Prăjitură cu mousse de dovleac și blat din fulgi de porumb cu miere!


Ingrediente pentru Ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar 

Pentru aluat:
100 ml ulei
150 ml apă călduță
450 g făină
50 g zahăr
30 g zahăr vanilat
7 g drojdie uscată
un praf de sare
1 linguriță esență de vanilie
Pentru umplutură:
500 g dovleac plăcintar, ras
50 g zahăr
50 g zahăr vanilat
50 g griș
1/2 linguriță scorțișoară


Mod de preparare Ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar 

 Începem cu umplutura de dovleac.
Curățăm dovleacul și dăm miezul pe răzătoarea mare, apoi îl amestecăm cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli.
Îl lăsăm la odihnit 10 minute, pentru a se forma sirop, amestecându-l din când în când.
Îl punem, apoi, la foc mic și îl amestecăm din când în când, să se pătrundă uniform.
Lăsăm dovleacul pe foc până când miezul este bine pătruns, apoi îl dăm la rece.
Când este bine răcit, în funcție de cât sirop s-a format, adăugăm griș.
Adăugăm și scorțișoară, după gust.
Între timp pregătim aluatul. 
Cernem 400 g făină într-un vas și o amestecăm cu sarea și zahărul.
Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde vom pune drojdia.
Adăugăm și o linguriță de zahăr și turnăm puțină apă caldă, amestecând-o cu drojdia, zahărul și puțină făină.
În restul de apă caldă, adăugăm uleiul și turnăm amestecul peste drojdia uscată, după ce aceasta s-a dezvoltat consistent.
Nu durează mult, în câteva minute se dezvoltă.
Frământăm un aluat de ruladă ușor moale, dar nelipicios, mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru înfăinată.
Lăsăm aluatul la dospit 15 minute, timp în care își dublează volumul.
Împărțim aluatul în două părți, la fel și umplutura de dovleac.
Întindem aluatul în două foi de 2 cm grosime și întindem umplutura peste ele.
Le rulăm, nu foarte strâns și le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem ruladele cu dovleac, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când sunt bine rumenite și coapte, în funcție de cuptoare.
Servim delicioasa ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar  pudrată cu zahăr.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE