Unul dintre cele mai îndrăgite deserturi este plăcinta cu mere, dar servită cu sos caramel, deliciul este garantat!
Rețeta Plăcintă cu mere servită cu sos caramel sărat - Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr făină
- 200 gr zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 200 gr de unt
- 100 gr smântână fermentată
- 2 ouă
- Pentru umplutură:
- 2 kg de mere roșii
- 200 gr zahăr gelifiant
- 2 lingurițe scorțișoară
- 3 lămâi
- 100 gr pesmet
- 200 gr biscuți digestivi
- 100 gr alune de pădure
- Pentru sosul de caramel:
- 300 gr zahăr
- 50 gr unt
- 250 ml de smântână dulce lichida cu minim3 0% grăsime
- un praf de sare
Rețeta Plăcintă cu mere servită cu sos caramel sărat - Preparare
Pentru aluat de plăcintă cu mere se mixează untul moale cu zahărul până capătă cremozitate, se încorporează ouăle și smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare.
Va rezulta un aluat ușor ferm care se împachetează în folie și se dă la rece pentru 15 minute.
Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se pun pe foc împreună cu zahărul gelifiant, zeamă de lămâie și scorțișoară.
Se lasă la temperat.
Îmtr-o tavă de cuptor se întinde jumătate din aluat într-o foaie. Peste aceasta se presară biscuiți sfărâmați, apoi se întinde compoziția de mere. Se acoperă cu a doua foaie de aluat
Și se coace plăcinta cu mere la 180 de grade pentru 15 minute.
Între timp se pregătește sosul caramel.
Se pune zahărul la caramelizat și când este fluid se adaugă untul, se amestecă până la omogenizare și se adaugă smântâna. Se omogenizează din nou și se ridică de pe foc.
Plăcinta cu mere se servește glazurată cu sos caramel.
Rulouri din piept de pui cu prosciutto crudo, brânză provolone și piure de cartofi... Prăjitura cu bulion. Cea mai delicioasă prăjitură cu foi pe dosul tăvii!...