Un meniu complet, cu o combinație de gusturi diferite, demn de mesele servite atunci când se adună toată familia: Cotlet de miel cu cartofi și salsa de căpșuni cu sos de iaurt.
Ingrediente pentru rețeta Cotlet de miel cu cartofi și salsa de căpșuni cu sos de iaurt
- Pentru cotletele de miel:
- 1,5 kg cotlete de miel curățate
- ulei de măsline
- 1 căpățână de usturoi
- 1 legătură de cimbru proaspăt
- 50 g unt
- 300 g muștar de Dijon
- sare mare
- piper proaspăt măcinat
- Pentru crusta de ierburi:
- 30-50 g frunze de busuioc
- 3 legături mai mari de pătrunjel
- 30-50 g rozmarin proaspăt
- 400 g pesmet Panko:
- 50 gr parmezan
- ulei de măsline
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
- Pentru piure de mazare cu menta:
- 500 g de mazare congelată
- 250 g unt
- Sare și piper
- Frunze de mentă
- Pentru salsa de căpșuni:
- 1 kg căpșuni
- 4 ardei jalapeno (ardei iuți) mai mari
- 500 g ceapă roșie
- 1 legătură mare de coriandru proaspăt
- 1 lămâie mare
- 1 lime
- 2 linguri miere sau sirop de melasă
- Tortilla chips (pentru servire)
- Sare și piper
- Ulei de măsline
- Pentru sos de iaurt cu castraveți și mentă:
- 350 g iaurt grecesc (minimum 10% grăsime)
- 500 g castraveți
- 10 g mentă proaspătă
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 1 căpățână de usturoi
Mod de preparare pentru rețeta Cotlet de miel cu cartofi și salsa de căpșuni cu sos de iaurt
Pentru prepararea cotletelor de miel, cotletele se presară cu sare și piper și se trag la tigaie, în ulei încins aromat cu usturoi și cimbru, până se rumenesc. Apoi se ung din belșug cu muștar.
Pentru crustă, se toacă verdețurile și se amestecă cu pesmetul și parmezanul ras, iar cu această crustă se presară cotletele de berbecuț și se dau la cuptor până sunt pătrunse suficient la interior, încât să rămână roze.
Pentru prepararea piureului de mazăre cu mentă, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, până se pătrunde, apoi se scurge și se trece prin blender împreună cu câteva frunze de mentă și se adaugă unt pentru cremozitate. Se potrivește gustul cu sare și piper și se trece piureul prin sită
Pentru salsa de căpșuni, se curăță căpșunile, se spală și se taie cuburi, apoi se amestecă cu restul ingredientelor, tocate mărunt și se potrivește gustul cu sare, piper, miere, ulei de măsline și zeamă de lămâie și lime.
Pentru sosul de iaurt cu castraveți și mentă, se curăță castraveții, se dau pe răzătoare, apoi se scurg și se trec prin blender împreună u usturoiul, menta și pătrunjelul, apoi se amestecă cu iaurtul grecesc.
Langoși cu brânză dulce și gem de prune... Somon cu piure de fenicul...