Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Cotlete de miel în crustă de nuci cu ierburi aromate și piure de mazăre cu spanac și mentă

 

Pentru iubitorii preparatelor cu carne de miel aceste Cotlete de miel în crustă de nuci cu ierburi aromate și piure de mazăre cu spanac și mentă, vor fi un adevărat festin culinar!


Ingrediente pentru Cotlete de miel în crustă de nuci cu ierburi aromate și piure de mazăre cu spanac și mentă

  • 4 cotlete de miel
  • sare
  • piper
  • 150 g nuci
  • ierburi aromate
  • muștar dulce
  • 250 g mazăre
  • 250 g baby spanac
  • frunze de mentă
  • 100 g unt
  • 100 ml smântână

Mod de preparare Cotlete de miel în crustă de nuci cu ierburi aromate și piure de mazăre cu spanac și mentă

Cotletele de miel curățate de grăsime se asezonează cu sare și piper și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, încins pentru a prinde crustă pe toate părțile. Apoi se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 7-8 minute. Se scot, se ung cu muștar și se tăvălesc prin nuci măcinate grosier, cu ierburi aromate. Se mai dau la cuptor pentru 2-3 minute.

Pentru prepararea piureului, se fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, până se pătrunde, se opărește spanacul în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se trec prin blender împreună cu câteva frunze de mentă, pentru un plus de culoare și prospețime. Se adaugă unt și smântână și se mixează, diluând amestecul și cu puțină zeamă fierbinte, până se obține consistența piureului dorit. Se potrivește gustul cu sare și piper.

Se servec cotletele de miel cu piureul de mazăre cu spanac și mentă, presărate cu nuci și ierburi aromate.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE