Antena Căutare

Gem sau dulceață de caise. 3 rețete simple pe care le vei adora

Gem de caise sau dulceață de caise. Fie că vrei o rețetă de dulceață de caise clasică sau una narurală, fără zahăr, iată câteva ponturi pentru a reuși un deliciu culinar

Galerie
Dulceata de caise

Gem de caise sau dulceață de caise. Fie că vrei o rețetă de dulceață de caise clasică sau una narurală, fără zahăr, iată câteva ponturi pentru a reuși un deliciu culinar

Uşor de preparat, dulceaţa de caise este metoda ideală de a păstra gustul deosebit al acestor fructe.

Atunci când facem dulceață de caise trebuie să amestecăm constant în special în partea finală pentru a evita afumarea acesteia. Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc, se poate adăuga miezul seminţelor de caise, îi vor da un gust special.

Dulceață de caise fără conservant

Articolul continuă după reclamă

Dulceață de caise. Ingrediente:

  • 5 kilograme de caise
  • 2,5 kilograme de zahăr
  • zeama de la 2 lămâi

  • 1 baton de vanilie

  • Gem sau dulceață de caise. 3 rețete simple pe care le vei adora

Dulceaţă de caise. Mod de preparare:

Se spală caisele şi se aleg fructele care sunt coapte şi a căror coajă este lipsită de lovituri, după care se scot sâmburii, care nu ar trebui aruncaţi ci folosiţi la prepararea acestui tip de dulceaţă. După ce s-au scos sâmburii, aceştia se sparg, iar miezul obţinut se pisează şi se adaugă în dulceaţă la sfârşit.

Apoi, într-o oală, adâncă de vreo 8-10 litri, se pun caisele cu zahărul şi zeama de lămâie şi adăugaţi o cană de apă. După ce se adaugă şi batonul de vanilie, tăiat în jumătate, oala se pune la foc mic timp de 50-60 de minute, amestecând din când în când în compoziţie pentru a preveni să nu se lipească.

După ce s-a luat dulceaţa de caise de pe foc se mai lasă maxim 5 minute, iar mai apoi se va pune în borcanele care au fost în prealabil sterilizate. După ce borcanele s-au sigilat, fie cu capac, fie cu celofan, se întorc cu gura în jos până ce se răcesc.

Rețetă de dulceață de caise, fără zahăr

Dulceață de caise fără zahăr. Ingrediente:

  • 6 căni de căise,
  • 2 linguri de zeamă de lămâie,
  • 30 g de pectină din fructe,
  • ¼ cană de suc de mere,
  • ¾ cană de apă

Gem sau dulceață de caise. 3 rețete simple pe care le vei adora

Dulceata de caise fara conservant

Dulceață de caise fără zahăr. Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-o oală și, odată ce amestecul începe să fiarbă, folosește o furculița pentru a pasa fructele. Când acestea sunt fierte și dulceața de caise a căpătat deja consistența dorită, oprește focul și pune gemul în borcanele sterilizate în prealabil.

Gem caise rapid

Gem de caise rapid. Ingrediente:

  • 1 kg zahăr tos
  • 1 kg caise coapte, spălate, fără sâmburi
  • 1 pahar de apă rece
  • 10 sâmburi de caisă
  • zeama de la o lămâie

Gem sau dulceață de caise. 3 rețete simple pe care le vei adora

Gem de caise rapid

Gem de caise rapid. Mod de preparare

Caisele se pun la fiert cu apa, la foc mediu, într-o cratiţă adâncă. Se ţin pe foc până se lichefiază, 20-30 de minute, amestecând continuu. Când sunt gata, se strecoară bine, eventual prin presa de roşii.

Peste siropul rezultat se toarnă zahărul şi se întoarce la loc pe foc. Se fierbe 15-20 de minute, până se încheagă, amestecând continuu.

Când siropul s-a întărit, se adaugă zeama de lămâie şi sâmburii de caisă pisaţi şi se omogenizează. Se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc. Se lasă să se odihnească 2-3 minute. Se toarnă apoi în borcane, cât este fierbinte.

Citește și: Dulceață de caise cu migdale. O dulceață plină de gust, aromă și culoare

Cum se sterilizează borcanele pentru dulceața de caise

Dacă nu ai un sterilizator care ar reduce timpul de lucru, poți utiliza mai multe variante pentru a steriliza borcanele pentru dulceața de caise: sterlizarea în apă (pe aragaz), la cuptor, la microunde sau în mașin ade spălat vase, dacă ai una.

Un borcan de sticlă poate fi utilizat de mai multe ori, cu condiția de a-i pune mereu capace noi. Iată care sunt pașii de urmat:

  • Curățare și sterilizare borcane. Pe foc. Spală borcanele cu apă și detergent, clătește-le bine și apoi așază-le într-o cratiță mare, pe fundul căreia ai pus un șervet curat. Lasă să fiarbă apa cam 10 minute, stinge focul și apoi lasă-le încă 10-15 minute. Se scot pe un șervet curat. Le mai poți pune pe tava de la cuptor, spălate bine, cu gura în sus.
  • Le lași cam 15-20 de minute (fără capace), la 150 de grade, apoi le scoți cu tot cu tavă și le poți umple cu produsul fierbinte. Capacele le vei spăla cu apă fierbine și apoi le vei șterge cu un șervet curat.
  • Le mai poți steriliza la cuptorul cu microunde. Cuptorul cu microunde sterilizează imediat. Sunt suficiente două minute ca un borcan să fie steril. Doar că nu poţi pune prea multe borcane în cuptorul cu microunde. Capacele se sterilizează separat, în apă care fierbe.
  • Sterilizarea în mașina de spălat vase, pentru cine are. Se așază borcanele și se aplică un ciclu scurt de spălare cu detergent, apoi se alege un program de spalăre la temperaturi mari, de 65°-70° fără a adăuga detergent.

Citește și: Dulceață de fructe de soc. Rețetă de la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x