- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O combinație interesantă de ingrediente într-un preparat de nerefuzat: File de ton cu piure de avocado si pepene marinat
Ingrediente pentru rețeta File de ton cu piure de avocado si pepene marinat
- 1 kg file de ton, proaspăt
- 5 avocado
- 3 kg pepene roșu
- 2 lămâi
- 150 ml vodka
- 250 g mascarpone
- 100 g sweet chili
- 600 g făină
- 4 ouă
- 200 ml ulei
- 400 ml apă
- 100 g măsline fără sâmburi
- 250 g unt
- 4 g cerneală de sepie, pudră
- 50 ml sos de soia
- Sare
- Piper
- microplante
Mod de preparare pentru rețeta File de ton cu piure de avocado si pepene marinat
Se pregătesc ingredientele.
Fileul de ton se tamponează cu un prosop absorbant și se taie în formă de batoane de 5 cm lungime și 2 cm grosime.
Avocado, se curăță de coajă și se pasează cu ajutorul unui blender.
Se rade coaja de lămăie foarte fin, după care se stoarce zeama.
Pepenele se curăță de coajă. Se îndepartează semințele, apoi se taie în cuburi de cca 2 cm și se marinează cu gin sau vodka, sare și piper + puțină apă.
Făina se cerne, iar măslinele se toacă mărunt.
Bucățile din file de ton se trag la tigaia încinsă cu foarte puțin ulei, rumenindu-se pe toate părțile, apoi se așază pe o farfurie cu servețel după care se ung cu sos sweetchilli și sos de soia, apoi se presară cu sare și piper.
Avocado, pasat în prealabil, se amestecă cu coaja și zeama de lămâie și mascarponele.
Se pune apa la fiert împreuna cu untul și un praf de sare, după care se adaugă făina și se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Aluatul se lasă la temperat 15 minute, după care se adaugă ouăle, unul cate unul, apoi măslinele tocate mărunt.
Într-o tigaie adâncă, se adaugă ulei și se încinge, apoi, cu o lingură se ia din aluat și se scufundă în ulei.
Se prăjesc gogoșile până se rumenesc bine, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Pentru decor, vom folosi un tuille din 10 g de făină, 10 ml ulei, 80 ml apă și pudra de sepie sau cerneala. Se amestecă energic după care se lasă la odihnit 5 minute. Apoi turnăm compoziția într-o tigaie încinsă și când aluatul este complet uscat, se ia cu o spatulă metalică si se așază pe o farfurie cu servețel.
Pe o farfurie întinsă, albă, se așază piureul de avocado întins în strat subțire peste care așezăm batoanele de peşte și cuburile de pepene. În partea dreaptă se așază gogoașa de măsline, între pepene și bucata de ton se așază tuille-ul negru, iar peste bucățile de ton se așază crenguțele de mazare și panseluțele.
Poftă bună!
Plăcintă de pește cu cartofi... Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti...