Dacă v-ați plictisit de rețetele clasice de pește fript sau prăjit, îmcercați acest
„File de ton în crustă de alune și nuci, cu sos de unt și lime” și pe loc veți fi cuceriți!
Interesantă și gustoasă este și rețeta de Pește în crustă de migdale cu sos de sparanghel și fructe de pădure.
Ingrediente pentru File de ton în crustă de alune și nuci, cu sos de unt și lime
- 400 g file de ton
- sare
- piper
- 150 g unt
- 50 g alune de pădure
- 50 g nuci
- ierburi aromate
- 1 lime
- 200 ml smântână de gătit
Mod de preparare File de ton în crustă de alune și nuci, cu sos de unt și lime
Alunele și nucile se toacă grosier și se amestecă cu mix de ierburi aromate.Fileul de ton se asezonează cu sare și piper, se trece prin amestecul de nuci, alune și ierburi și se trage la tigaie în puțin ulei cu unt. Se rumenește pe toate părțile.
Pentru sosul de unt cu lime, se topește untul și se adaugă treptat zeamă de lămâie amestecând intens, apoi se adaugă smântâna și coajă rasă de lime. Se lasă să fiarbă până capătă consistență, asezonându-se cu sare și piper după gust.
Fileul de ton în crustă de alune și nuci se servește cald, cu sos de unt și lime.
Clătite delicioase și pufoase, pregătite fără pic de ulei! Care este secretul...