O explozie de arome, gusturi și culori într-o delicioasă rețetă, pe care o veți îndrăgi instant: Piept de rață cu piure de varză roșie și sos de citrice.
Ingrediente pentru rețeta Piept de rață cu piure de varză roșie și sos de citrice:
- 4 buc. piept de rață
- 1 kg varză roșie
- 50 g stafide
- 1 kg de portocale
- 1 baton de scorțișoară
- 2 steluțe anason
- 1 măr
- 100 g miere de albină
- 200 ml vin roșu
- Sare și piper
- chili
- unt
- 4 legături de pătrunjel
- o caserolă de busuioc
- 3-4 frunze de mentă
- ulei de măsline
- zahăr brun
Mod de preparare pentru rețeta Piept de rață cu piure de varză roșie și sos de citrice
Se fasonează rața, apoi se crestează pielea și se lasă la odihnit.
Se toacă varza roșie și se călește cu ceapa tocată mărunt, în ulei încins, apoi se stinge cu vin. Se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă stafide și chili. Se asezonează cu sare și piper după gust, după care se adaugă puțină apă și se fierbe pană când varza este bine pătrunsă.
Se rumenește pipetul de rața pe toate părțile, începând cu partea cu piele, crestată, apoi se bagă la cuptorul încălzit la 200 de grade timp de 10-11 minute.
Pentru sos, stoarcem portocalele, apoi punem sucul peste grăsimea de la rață, rămasă în tigaie, adăugăm o lingură de zahăr brun și reducem sosul la jumătate.
La final adăugăm o lingură de unt în sos și amestecăm.
Pregătim un pesto de busuioc cu mentă cu care vom decora farfuriile.
Piept de pui cu sos de vișine și cartofi acordeon... Supă din țelină magică pentru zmei voinici. O supă rece din legume crude....