Antena Căutare

Prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni

Din categoria deserturilor cu căpșuni, o rețetă de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni, pentru deliciul întregii familii.

Prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni
Prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni

Cu aluat fraged, aromat cu scorțișoară, o cremă de brânză cu nucă de cocos și jeleu de căpșuni, îi vom răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos.

Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni - Ingrediente:


  • Aluat fraged:
  • 500 gr făină
  • 150 gr zahăr brun
  • 200 gr unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de brânză:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 6 ouă
  • coaja și sucul de la 1 lămâie
  • 200 gr zahăr
  • 400 gr smântână
  • 200 gr nucă de cocos
  • Pentru jeleul de căpșuni:
  • 500 gr capșuni proaspete
  • 1 linguriță amidon
  • 1 lingură apă
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 borcan de dulceață de căpșuni(270 gr)

Citește și: Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri


Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni - Preparare

Pentru aluatul fraged se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea și scorțișoara și se adaugă peste ea zahărul, untul rece, tăiat cuburi și cele două ouă,

Se frământă rapid un aluat ferm care se împachetează în folie și se dă la rece pentru 30 de minute.

Pentru crema de brânză, ouăle se mixează spumă cu zahărul și un praf de sare. Se adaugă brânza de vaci și smântâna, apoi nuca de cocos, coaja și sucul de la lămâie și se omogenizează compoziția.

Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni

Aluatul fraged se întinde în strat uniform în tava de la cuptor, unsă cu unt și tapetată cu făină.

Peste el, se întinde compoziția de brânză și se dă totul la cuptor, la 180 grade, timp de 20-25 de minute.

Se lasă prăjitura să se tempereze, apoi se prepară jeleul de căpșuni.

Căpșunile se spală, se taie cubulețe, se pun la fiert cu puțin suc de lămaie. Se adaugă o linguriță de amidon dilzolvat în puțină apă. Se mai lasa cateva secunde pe foc, apoi se adaugă dulceața de căpșuni. Se lasă să ajungă totul la aceeași temperatură, și se trece jeleul de căpșuni prin sită.

Citește și: Rețetă de mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni

Se întinde jeleul de căpșuni în strat uniform deasupra prăjiturii și se dă tava la frugider pentru o oră.

Se porționează și se servește cu poftă, alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!

Rețetă de antricot de vițel în sos delicios, inspirată din bucătăria orientală... Rețetă de fursecuri boabe de cafea. Rețetă de fursecuri cu aromă de cafea, din bucătăria turcească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x