- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Probabil te întrebi ce poate fi extraordinar la un pui cu smântână? Ca la orice preparat culinar, contează mult modul de preparare, dar și ingredientele necesare.
Puiul cu smântână ca-n Bucovina se prepară puțin altfel decât în restul zonelor, țării.
Carnea mai întâi se fierbe pentru a-și degaja întreaga savoare în supă, apoi se prăjește, iar supa se folosește ulterior pentru a definitiva gustul preparatului.
Pui cu smântână. Rețetă delicioasă și rapidă din Bucovina - Ingrediente:
- pulpele și pieptul de la un pui de curte
- sare și piper
- 1,5 l de apă
- 2-3 linguri de făină
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3-4 căței de usturoi
- 400 gr smântână fermentată
- ulei pentru prăjit
- pătrunjel verde
Pui cu smântână. Rețetă delicioasă și rapidă din Bucovina - Preparare
Pulpele și pieptul de pui, porționate, se pun la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă curățată și tăiată în sferturi, morcovii curățați și tăiați în bucăți mari și rădăcina de pătrunjel curățată și tăiată grosier. Se lasă ingredientele să fiarbă până se pătrunde carnea de pui, înlăturând spuma care se formează.
Se scoate carnea de pui, se lasă să se tempereze, se tamponează cu prosoape de hârtie, apoi se prăjește în ulei încins. Când este frumos rumenită pe toate părțile, se scoate carnea din ulei, iar în locul ei se adaugă o ceapă tocată și 2 căței de usturoi.
Citește și: Copănele de pui crocante, servite cu sos bechamel picant
Se lasă ceapa să se călească bine, până devine sticloasă, apoi se adaugă făina și se amestecă bine până absoarbe tot uleiul.
Se adaugă, treptat din supa de pui fierbinte, strecurată și se amestecă intens până rezultă un sos consistent. Apoi se adaugă smântâna, se omogenizează bine compoziția și se adaugă carnea, precum și 1-2 căței de usturoi pisați, sau dați pe răzătoare. Se mai potrivește gustul deliciosului pui cu smântână ca-n Bucovina cu sare și piper, iar după stingerea focului se adaugă verdeață tocată.
Citește și: Rețetă delicioasă de copănele de pui în sos de lămâie
Dacă vă place gustul picant, adăugați și puțin ardei iute, tocat.
Spor și poftă bună!
Rețeta Panzanella. Cea mai simplă salată de vară... Rețeta senzațională de burger propusă de Chef Scărlătescu...