Stela Bizdu, o tânără cu o poveste impresionantă de viață, a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 și i-a impresionat la maxim pe Chef Florin Dumitrescu, Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Sorin Bontea, cu o rețetă interesantă de papanași, altfel decât mult adorații papanași clasici.
Ingrediente pentru Rețetă de papanași altfel. Papanași de dovlecei:
- 4 ouă
- 400 gr telemea de oi
- 4 dovlecei medii
- 350-400 gr făină
- 1 legătură mărar
- ulei pentru prăjit
- smântâna, coacăze și dulceață de zmeură, pentru servit
Citește și: Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Rețetă de papanași altfel, papanași de dovlecei - Preparare
Se adaugă intr-un bol brânza telemea de oi răzuită, ouăle, făina și dovleceii curățați, răzuiți și scurși de lichid. Se amestecă bine toate ingredientele până rezultă o compoziție ca de gogoși. Din această compoziție, se modelează biluțe și li se formează o gaură în mijloc, la fel ca la papanașii clasici.
Se prăjesc în baie de ulei și se întorc de pe o parte pe cealaltă până se rumenesc frumos, apoi se scot pe prosoape de hârtie, absorbante.
Citește și: Două rețete tradiționale de papanași: Papanași moldovenești și Papanași muntenești
Se așază câte doi papanași pe farfurie, iar de o parte și de cealaltă se pune smântână, respectiv dulceață de zmeură. Peste smântână se așază bobițe de coacăze și se presară puțin mărar, pentru un plus de culoare.
Spor la preparat rețeta de papanași de dovlecei și poftă bună la savurat!
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne... Coffee cake în formă de cană. Desert de senzație la Chefi la cuțite...