Perfectă pentru orice masă din zi, dar și pentru pachetul de a doua zi, această delicioasă tartă cu legume!
Rețetă de tartă cu legume - Ingrediente
- 800 gr aluat fraged
- 2 kg cartofi
- 4 cepe roșii
- 100 gr mazăre fiartă
- 250 gr roșii cherry
- 250 gr mini mozzarella
- 250-300 gr spanac
- sare și piper
- boia de ardei și chili
- miere
- oțet balsamic
- cimbru
- 1 ou pentru uns aluatul
Rețetă de tartă cu legume - Mod de preparare
Pentru aluat fraged vedeți REȚETA AICI!
Se întinde aluatul fraged pe masa înfăinată și se decupează din el o formă circulară cu care se tapetează forma de tartă atât la bază, cât și pe pereții laterali.
Se toacă ceapa roșie solzișori, se amestecă cu puțină miere, cimbru, puțin oțet balsamic și se dă la cuptor pentru 30 de minute, la temperatură medie.
Cartofii se fierb, se curăță, se taie cuburi și se amestecă cu spanacul și ceapa caramelizată. Totul se condimentează cu sare, piper, boia de ardei și chili.
Această compoziție de legume se întinde peste aluatul din tavă și se presară deasupra roșii cherry, mazăre și mozzarella.
Restul de aluat, rămas după decuparese ăntinde într-o foaie subțire, se taie în fâșii din care se crează un grilaj deasupra umpluturii.
Se unge grilajul cu gălbenuș de ou și se dă tarta cu legume la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi ca aperitiv.
Citiți și rețetele:
Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore
Tartă simplă de vară cu brânză și dovlecel
Delicii de vară: Roșii umplute cu cremă de brânzeturi... Cum faci cel mai delicios crumble cu zmeură și fulgi de migdale...