- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
E piața plină de dovlecei și fasole verde și nu știți cum să profitați din plin de gustul lor? Nimic mai simplu și ușor decât o Zacuscă de fasole verde cu dovlecei cu care vă veți răsfăța papilele în sezonul rece.
puteți pregăti pentru iarnă și Fasole verde la borcan, conservată în saramură, sau Dovlecei în saramură la borcan.
Ingrediente pentru Zacuscă de fasole verde cu dovlecei
- 2 kg fasole verde
- 2 kg dovlecei cruzi
- 2 kg ardei capia, copţi + zeama de la ei
- 1 kg rădăcinoase( morcovi + pastarnac + rădăcina de pătrunjel)
- 1 kg ceapă galbenă
- 700 g pastă concentrată de roşii
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 1 l apă(pentru undit fasolea)
- sare după gust
- piper
- cimbru
- măghiran
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare Zacuscă de fasole verde cu dovlecei
Se coc ardeii, se curăță şi se toacă mărunt.
Se pune apa cu o linguriţă de sare la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă fasolea curăţată de capete şi spălată.
Se lasă câteva minute până începe să se pătrundă, apoi se strecoară.
Ceapa tocată mărunt, se pune la călit în uleiul încins, adăugând pe parcurs şi zeamă de la ardeii copţi.
Se adaugă rădăcinoasele curăţate şi tocate mărunt, peste ceapa din vas, când aceasta devine sticloasă şi se lasă să se prepare la foc mediu.
Urmează dovleceii tocaţi mărunt, fasolea verde scursă bine şi trecută prin robot, sau tocată mărunt şi de asemeni ardeii.
Se amestecă bine totul, se adaugă condimentele şi sarea şi se dă vasul la cuptor, la foc mediu, până când uleiul se ridică la suprafaţă.
Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă vasul aproximativ 15-20 de minute la cuptor, după care zacusca se pune fierbinte în borcane, se închid capacele şi se mai lasă 5 minute la cuptor cu focul aprins, apoi după stingerea focului, se lasă borcanele în cuptor până a două zi, să se răcească lent.