O combinație gustoasă și hrănitoare, perfectă pentru un prânz în familie este combinația de Somon cu orez basmati.
Ingrediente pentru rețeta Somon cu orez basmati
- 4 buc. file de somon/150g
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 1-2 căței de usturoi
- ulei de măsline
- Sare și piper
- oregano
- 6 buc. sparanghel verde
- Puțin bicarbonat de sodiu
- Gheață
- 2 lămâi
- 1 lime
- 500 g orez basmati
- 200 g stafide aurii
- 4-5 roșii deshidratate
Mod de preparare pentru rețeta Somon cu orez basmati
Somonul se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaia încinsă cu ulei de măsline, crenguțe de rozmarin și 2 -3 căței de usturoi. Se stropește apoi cu zeamă de lămâie.
Sparanghelul se fierbe pentru 7-8 minute în apă clocotită cu sare, puțin unt, zeamă de lămâie și puțin bicarbonat, apoi se scoate într-un vas cu apă rece și gheață.
Orezul se fierbe în apă cu sare, împreună cu stafidele și roșiile deshidratate, tăiate în bucăți mici. Se condimentează cu piper și oregano.
Se asamblează orezul în inele circulare și se servește alături de somon și sparanghel verde.
Rețeta Tagliatelle cu creveți... Șnițele keto cu piure de conopidă...