Dacă sunteți fani ai preparatelor cu somon puteți încerca și gustoasa combinație Somon cu piure de fenicul.
Ingrediente pentru rețeta Somon cu piure de fenicul
- 630 g file de somon
- 1 buc. fenicul
- 1 cartof
- 700 ml lapte dulce
- 100 g unt
- 200 ml ulei de măsline
- 2 portocale
- sare de mare
- piper roșu boabe
- 10 buc. miez de nucă
Mod de preparare pentru rețeta Somon cu piure de fenicul
Se curăță somonul de solzi, și se scot oasele cu o pensetă, apoi se crestează pe partea cu piele.
Se asezonează cu sare și piper și se pune la prăjit într-o tigaie neaderentă, foarte bine încinsă cu ulei de măsline, mai întâi cu partea cu piele în jos aplatizandul cu o spatula.
Se prăjește până când devine alb trei sferturi, se întoarce pe partea opusă, se stoarce zeamă de portocală peste el și se acoperă cu capacul pentru câteva minute, apoi se dă tigaia deoparte de pe foc și se lasă la gătit în căldura din tigaie.
Cartoful se curăță de coajă, se spală și se pune la fiert în apă cu sare.
Feniculul se spală, se curăță de partea cu frunze, se feliază și se pune la fiert în lapte cu sare și piper, timp de 20 de minute. După ce a fiert se blenduiește cu puțin cartof fiert și o lingură de unt pentru a căpăta consistența unui piure. Se trece prin sită ajutându-ne de o spatulă din silicon.
Se coc 4 felii de fenicul pentru decor până devin crocante (în cuptor).
Se realizează plating-ul pe o farfurie întinsă mare de culoare închisă ( somon alături de piuereul de fenicul, decorat cu nuci și fenel, stropit cu zeamă de la pește).
Cotlet de miel cu cartofi și salsa de căpșuni cu sos de iaurt... Rețetă de Alivancă dulce...