Antena Căutare

Chefi la cutite episodul 4: Emotie, retete delicioase, replici simpatice, show total! Momentul Coana Mița!

Se jurizeaza fara a sti cine a gatit! Concurentii urmaresc din "camera suspinelor" comentariile celor mai carismatici chefi din Romania: FLorin Dumitrescu, Catalin scarlatescu si Sorin Bontea!

Catalina Amarghioalei are 29 de ani si a venit foarte ambitionata in concurs. Vrea sa-i demonstreze mamei sale ca are talent si ca poate reusi sa-i convinga pe chefi! A avut acel tip de parinte care ezita sa-i acorde increde copilului sau. Asta este, nu e o drama, dar nici nu e de apreciat o astfel de atitudine a mamei. Catalina a gatit "Supa cu iepure, curry si saratele de casa". E frumusica, are parul lung pina la mijloc, e imbracata intr-o rochie neagra si a venit in fata chefilor tooocmai din Iasi. Zambetul larg ii dezvaluie aparatul dentar, dar e haioasa tipa, mai ales cind recunoaste ca-i place de Sorin Bontea :)). Catalinei ii place sa cante muzica populara, se uita la seriale politiste si se relaxeaza gatind.

Reteta catalinei: http://chefilacutite.a1.ro/retete/supa-cu-iepure-curry-si-saratele-de-casa-id180.html

Jurizarea a fost cu emotii, iar Catalina a plecat cu ochii in lacrimi! E bucurie! "Felicitari, bravo!", i-a transmis chef Florin, iar cutitele le-a primit de la Sorin Bontea, favoritul sau. "Esti o fata super", i-a zis si Gina si a imbratisat-o in culise.

....

Al Hamoui Mohamed este informat de Gina ca are nevoie de 2 cutite ca sa treaca de proba aceasta. "Voi obtine trei", spune sigur pe el! Are 28 de ani, este sirian si a venit in Romania cu o bursa in 2007. La un moment dat n-am putut tine pasul, si munca, si studii. A abandonat scoala, s-a angajat de shaormist, iar acum este bucatar intr-un restaurant international. Mohamed este fiul unui croitor din Damasc, mai are un frate si 3 surori, iar in acest moment are 11 nepoti! Visul sau este sa obtina o stea Michelin, iar pe chefi vrea sa-i cucereasca pregatind Cotlete de berbecut!

"In sfarsit o carne!", exclama chef Florin Dumitrescu. Se cerceteaza farfuria: miel, spanac, humus, lamaie. "Stiu cine a gatit: baiat, care a lucrat in Dubai", zice Bontea. Catalin Scarlatescu crede ca vor avea in fata un tip foarte increzut!

- Esti mandru de ce ai facut in fafurie?

- Aproape 70 la suta ...

- Iti dau votul meu si un sfat: incearca sa nu-ti europenizezi gustul! Aveti o bucatarie fantastica!

Dialogul s-a purtat cu chef Florin, care i-a dat cutitul. Dar a fost singurul ... Mouhamed n-a trecut mai departe!

....

Mircea Farcas, un sibian de 22 de ani, care traieste in Brasov, si-a tras sapca Porc pe ochi si a venit sa-i impresioneze pe cei 3 chefi. Pe tatal sau nu l-a cunoscut, iar mama sa a murit in urma cu citiva ani. Povestea vietii sale este trista, iar lacrimile si-au gasit locul in ochii lui Florin, Sorin si Catalin. A primit cutitele pentru o farfurie bine lucrata! Iata reteta: http://chefilacutite.a1.ro/retete/piept-de-rata-inabusit-in-vin-rosu-cu-cimbru-pudding-yorkshire-sos-de-caramel-piure-de-morcov-mazare-sote-si-micro-greens-id182.html

....

Dupa 26 de ani de locuit in Italia, Felicia Tuca s-a intors in Romania pentru a participa la Chefi la cutite. E ardeleanca si a ales sa gateasca un Gulas de vita in paine!

"Aici e o tocanita de ce vrei tu". "E gulas, ma. Dincolo e un ungur". "Mie imi pare tocanita". "Mai, omule, e gulas, soacra-mea e unguroaica". Chefii se contrazic. Lui Scarlatescu-i place: in spatele retetei e o duduie care are o pensiune. Bontea vede un barbat de 50 de ani, care-si gateste singur :)))). Felicia este o cunostinta mai veche a celor 3 chefi. O stiu de la MasterChef. "Ai mai invatat sa gatesit?", o intreaba. Felicia raspunde cu un hohot de ras. 1-1 la cutite, iar Catalin devine decisiv: cutit! Felicia merge in etapa urmatoare! "Sorine, trebuie sa intelegi ca gulasul e o tocana!", ii explica chef Florin prietenului sau, care e convins ca "n-are legaturaaaa, e o tocana de cartofi facuta de o italiancaaa!". Cei di pleaca gesticulind. Scarlatescu ramine la masa si maninca avind o mare pofta: "e buna, ma!".

....

Ionut Mihalascu se vrea in primii 10: "daca esti atent, n-ai cum sa dai gres!". Are in palmares multe fracturi la picioare, tibii, meniscuri, chestii, semn ca a fost cam nazdravan in copilarie si adolescenta. Si-a adus cu el un magnet de frigider, un bucataras care crede ca-i poarta noroc. Sta in camera groazei si de emotie se balanseaza de pe un picior pe altul. Chefii si-au dat friu liber imaginatiei. Cred ca vor avea in fata o stewardesa, otipa bine de pe riviera franceza ... Ghinion. Au in fata un barbos :)). Face scoala de bucatari ca sa "munceasca doar din placere".

Reteta lui Ionut: http://chefilacutite.a1.ro/retete/scoici-saintjacques-cu-sos-de-ardei-copti-si-salata-de-fenicul-si-migdale-id184.html

Florin a votat NU, Sorin a votat DA, iar Scarlatescu tot NU. Ionut paraseste scena nervos: "stiu ca am gresit si-mi vine sa-mi dau pumni in cap. Ah, am dat-o-n bara cu niste ierburi, fenicul si patrunjel!".

....

Coana Mitza (Tataru Maria) se pupa cu Gina si arata din prima ca e foarte vorbareata. Se stiu de la nea Marin, care i-a calcat pensiunea din Bran! A venit cu sacosa plina de bunataturi: carnati de casa, unt facut de barbatul ei, branza de burduf! "Cum sa nu le placa? Pai, cind or minca ei carnaciori facuti de mana mea ...", zice. "Carnaciorul meu trebuie mincat rapid, cit e vesel" :))). Mincarea nu stiu cum e, dar coana Mitza e delicioasa!

Ii comenteaza ea pe chefi, mai mult decit comenteaza ei farfuria :))). "Creveti?", se intreaba ei. "Sa stea ... biiip ... drepti", replica ea. Si tot asa ... Carnatii prajiti si bulzul ii surprind pe cei 3. "Ce, ma, nu va place? D-aia la astia de la Bucuresti trebuie sa le aduci, scoici, melci, raci, draci!", zice Marioara noastra.

"V-am auzit tot ce-ati vorbit!", intra coana Mitza in scena. Il ia peste picior pe Catalin Scarlatescu. Are niste expresiiiiii. "Burta la barbat este monument inchinat eroului cazut, iar la femeie este colac peste pupaza" :))). Se ride cu lacrimi! Catalin se ridica si merge sa o pupe! Coana Mitza-si pune mainile in sin si zice: "Astept sa va pronuntati!" :))). Cind Sorin nu-i da cutitul se blocheaza si zice: "pai, ce, esti fraier?" :)))). "Saru'mina pentru masa", arunca stregareste Florin si coana mare trece mai departe. O femeie dintr-o bucata!

Reteta Marioarei: http://chefilacutite.a1.ro/retete/bulz-cu-carnaciori-de-casa-id185.html

....

Daniel e inginer. Cum il recunosti? Vorba ceea: "are privire inteligenta, dar nu poate sa se exprime". Glumesc, asta era un banc. Care e asemanarea dintre un catel si un inginer: "amandoi au privirea intelegenta, dar nu pot sa se exprime" :D. Chefii nu se asteptau sa gaseasca porumbel in farfurie. Florin il vede bucatar profesionist care viseaza la stele Michelin. Catalin remarca doua greseli "imense in farfurie", iar Sorin crede ca totul este gatit de o fata! Daniel a primit 3 cutite! "E altceva ...", zic chefii

...

Ioana Limoncu, 27 de ani, manager, a lucrat in advertising! O blonduta simpatica. Viseaza un Cooking Van, pe care sa-l parcheze oriunde si sa-i bucure cat mai multi oameni cu produsele sale culinare! Povestea ei o gasiti AICI, iar reteta de Chicken Tikka-Masala AICI. Chef Scărlătescu nu i-a dat cuțitul lui pentru că a considerat că nu a terminat farfuria. Nici pe chef Florin nu l-a convins. Chef Bontea considera ca ”floricica nu e de aici” și nici el nu-i dă cuțitul.

....

Sorin Costandache este brailean. A venit imbracat in costum traditional. Poate si pentru ca este solist de muzica populara. Reteta propusa de el n-a fost insa una neaos romaneasca, ci una exotica: creveti black tiger cu fistic. Chef Bontea nu i-a acordat cuțitul lui, pentru că nu a fost convins. Chef Scărlătescu a văzut ceva foarte interesant la concurent: dorința de perfecțiune. Pentru chef Florin este o farfurie foarte simplă, dar îi acordă o șansă.

Reteta lui Sorin: http://chefilacutite.a1.ro/retete/black-tiger-in-crusta-de-fistic-si-lamaie-id188.html

.....

"Sper ca pe chef Florin sa-l impresioneze pentru ca ii plac dulciurile", spune despre reteta sa Biscuite dens de ciocolată, ganache de ciocolată cu portocală şi dantelă de caramel cu migdale şi coajă de portocală confiată. Scarlatescu gusta si bufneste. Dumitrescu zic "mare pacat", Bontea doar maninca si nu zice nimic. Desi faza parea ca merge catre ceva negativ, este tocmai invers. Toti cei 3 chefi sunt impresionati. Octavian Manole are 29 de ani si acesta este clar unul dintre momentele lui de glorie. E bucatar de 6 luni! "Ce-ai facut pina acum, ce-ai facut pina in 2015?", il intreaba Florin. "Am prezentat stiri sportive la Alfa Ploiesti, am lucrat in banca, am invatat 9 luni la scoala de bucatari in Franta!". Ah, bine le-a facut coana Mitza. Ei sunt incantati, dar il cam "perpelesc" pe Octavian :))). "Ne pare rau", zic toti 3 la unison. Tinarul din fata lor se uita si nu stie ce sa creada. Cutitele apar. Toate 3! "Ne-ai stins lumina, ma, baiatule, felicitari!".

Vezi aici reteta: http://chefilacutite.a1.ro/retete/biscuite-dens-de-ciocolata-ganache-de-ciocolata-cu-portocala-si-dantela-de-caramel-cu-migdale-si-coaja-de-portocala-confiata-id189.html

De la ospătar la salvamar, Felicia a făcut de toate! Dar pe chefi i-a dat gata cu cel mai tare gulaș din lume! Arată de-... Coana Mița este cea mai HAIOASĂ concurentă! Chefii au RÂS cu lacrimi: ”Nu te strâmba! Ia de mănâncă! La ăștia de la Bucu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x