Sezonul 15 Chefi la cuție, care debutează pe 10 martie 2025, vine cu noi provocări atât pentru chefi, cât și pentru concurenți. Ștefan Popescu, Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki și Alexandru Sautner sunt pregătiți să descopere noi concurenți pregătiți să dea tot ce e mai bun în bucătărie.
Chef Ștefan Popescu a acordat un interviu pentru a1.ro, unde a vorbit despre lupta din bucătărie, despre amulete, dar și despre susținerea celor dragi în momentele mai neplăcute din competiție.
Interviu cu Chef Ștefan Popescu. Ce mărturisiri a făcut înainte de debutul sezonului 15 Chefi la cuțite
Reporter: Pe lângă măiestria culinară, strategia joacă un rol esențial în show. Ce calități trebuie să aibă un concurent al sezonului 15 pentru a face față presiunii din bucătăria Chefi la Cuțite?
Chef Ștefan Popescu: Ca să faci față presiunii din bucătăria Chefi la Cuțite, trebuie să fii concentrat pe tine și pe ce ai de făcut, fără să te lași distras de tot ce se întâmplă în jur. E o competiție dură, cu multe provocări, și dacă începi să te consumi emoțional pentru fiecare situație, riști să pierzi focusul. Cel mai bine e să rămâi calm, să nu iei nimic personal și să te gândești mereu la obiectivul tău: să gătești cât mai bine CONSTANT și să mergi mai departe. Uneori, strategia câștigătoare este pur și simplu să îți vezi de drumul tău și să nu te încarci inutil.
Reporter: Există un tip de preparat sau un ingredient care te-a surprins la preselcțiile noului sezon?
Chef Ștefan Popescu: Au fost multe preparate interesante la preselecțiile acestui sezon, iar nivelul a fost vizibil mai ridicat față de edițiile anterioare. Asta mi-a plăcut cel mai mult – faptul că s-a simțit o evoluție, atât în tehnică, cât și în creativitate. Sincer, nu mi-a rămas în minte un preparat sau ingredient anume, pentru că au fost multe momente care m-au surprins, dar ce pot spune clar este că sezonul acesta a adus concurenți mai pregătiți și mai determinați să impresioneze.
Reporter: Show-ul este cunoscut pentru momentele intense dintre chefi. Cum reușiți să mențineți un echilibru între rivalitate și respectul profesional în sezonul 15 Chefi la Cuțite?
Chef Ștefan Popescu: Fiecare chef își dorește să câștige și își susține echipa cu toată determinarea, ceea ce duce, inevitabil, la momente intense. Totuși, dincolo de competiție, suntem colegi de breaslă și avem aceeași pasiune pentru bucătărie. Asta ne ajută să menținem un echilibru între ambiție și fair-play, iar la finalul zilei, ceea ce contează este să oferim o competiție memorabilă și autentică.
Reporter: Ce fel de focuri o să stingă Chef Ștefan Popescu în noul sezon Chefi la cutite?
Chef Ștefan Popescu:Focurile din acest sezon pornesc din surse diferite: de la tensiunile din fiecare echipă si dintre echipe, rivalitatea dintre noi, chefii, până la situațiile-limită din bucătărie si momentele neprevazute. Când ai o competiție atât de intensă, e normal să apară momente de criză.
Reporter: Dintre amuletele care s-au dat până acum la Chefi la cutie, care e preferata ta? Pe care ți-o dorești cel mai mult?
Chef Ștefan Popescu: BOMBA!!!! Practic, oferă un avantaj ce poate schimba total cursul competiției. Faptul că ai 3 sau chiar 5 amulete diferite într-una singură o face cea mai puternică și, evident, cea mai dorită.
Reporter: Cum te încurajează familia când ai o perioadă mai proastă la Chefi la cuțite? (când pierzi o amuletă, un concurent).
Chef Ștefan Popescu: Familia mea mă sprijină mereu și îmi spune că nu trebuie să mă consum prea mult, pentru că competiția încă nu s-a terminat. Mâine e o nouă zi, avem șansa să facem mai bine și trebuie să luptăm până la final. Ei mă cunosc și știu că pun suflet în tot ce fac, dar mereu mă încurajează să nu mă las afectat și să merg mai departe cu încredere.
Reporter: Este al treilea sezon al tău de Chefi la cuțite. Ce ți-ai propus să faci pentru a câștiga sezonul?
Chef Ștefan Popescu: Am pășit în platou de la prima amuletă cu gândul să am echipă proprie și să-mi aleg cu mare atenție concurenții, să-i susțin, să-i învăț să gândească strategic și să gestioneze presiunea competiției.
Reporter: Care dintre jurații Chefi la cuțite crezi că e cel mai competitiv?
Chef Ștefan Popescu: Dacă vorbim despre cine e cel mai competitiv, clar Chef Orlando!!! Trăiește competiția la intensitate maxima si când simte că pierde sau că lucrurile nu merg cum și-ar dori, tensiunea ii crește instant și reacțiile lui sunt imposibil de ignorat. Ai impresia că, dacă ar putea, ar da replay la fiecare rundă doar ca să schimbe rezultatul.
Reporter: Alex, băiețelul tau, este pasionat de gastronomie. Cum ai descoperit că îți moștenește talentul?
Chef Ștefan Popescu: Am observat că Alexandru e pasionat de gătit pentru că, de fiecare dată când are ocazia, vrea să se implice. L-am întrebat de ce îi place sa gătească și mi-a spus simplu: ‘Pentru că vreau să mănânc ce gătesc și să văd dacă îmi iese bine.’ Mi se pare o explicație genială, pentru că exact asta înseamnă să fii curios și să vrei să evoluezi în bucătărie.
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie. Show-ul culinar, prezentat de Irina Fodor, va fi difuzat în fiecare luni, marți și miercuri, de la 20:30.
Chef Orlando Zaharia, despre sacrificiile făcute în meseria de bucătar: ”Sufletul meu era într-un spital și eu mă duceam... Juratul Chefi la cuțite, Chef Richard Abou Zaki, participă în acest weekend la Congresul Internațional al bucătarilor...