Antena Căutare

Muşchiuleţ de porc în crustă de fistic cu sos de parmezan şi panna cota de ciuperci

Muschiuletul se trage la tigaie, cu putin cimbru, usturoi si unt, dupa care se stinge cu vin si apoi se da la cuptor.

Ingrediente

  • Muschiulet de porc: 1,2 kg
  • Cimbru proaspat: 1 caserola
  • Usturoi: 2 capatani
  • Fistic fara coaja: 120 g
  • Miere de albine: 50 g
  • Rozmarin praf : 1 plic
  • Champignon brune: 500 g
  • Ulei de trufe: 50 ml
  • Foi de gelatina: 1 pachet
  • Crema de gatit: 400 ml
  • Patrunjel: 1 legatura
  • Ansoa: 50 g
  • Parmesan: 150 g
  • Rosii uscate in ulei: 100 g
  • Busuioc proaspat: 1 caserola
  • Cartofi dulci: 300 g
  • Ardei copt rosu in otet: 300 g
  • Unt: 200 g
  • Ulei de masline extra-virgin: 200 ml
  • Vin alb sec: 200 ml
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei afumata: 30 g
  • Ceapa rosie: 100 g
  • Zahar: 50 g
  • Ardei iute: 20 g

Mod de preparare

1. Muschiuletul se trage la tigaie, cu putin cimbru, usturoi si unt, dupa care se stinge cu vin si apoi se da la cuptor.

2. Fisticul se macina in mojar, apoi se amesteca cu miere si praf de rozmarin, se da la cuptor, apoi se va face o crusta pentru muschi.

3. Ciupercile se trag la tigaie cu putin cimbru, usturoi, ansoa, patrunjel, ceapa, ulei de trufe, vin alb si crema de gatit, dupa care se paseaza cu ajutorul unui blender, se incoporeaza gelatina hidratata si incalzita, apoi se asaza in forma si se lasa in frigider.

4. Ardeii kapia se coc pe grill, se curata, apoi se fierb cu boia de ardei afumata, ulei de masline si zahar, dupa care se vor pasa cu ajutorul unui blender, cu putin unt.

5. Cartofii dulci se fierb, apoi se pregateste un piure cu ajutorul unui mixer, cu unt, ulei de masline, boia afumata si putin usturoi.

6. Pentru sos, se trag la tigaie rosii uscate cu usturoi, ansoa, patrunjel, ardei iute in putin ulei de masline, se stinge totul cu vin, se adauga smantana, parmezan si busuioc la sfarsit. Crutoanele de parmesan se pregatesc din parmezan ras si putina faina, apoi puse cateva minute la copt, pe o hartie pergament.

7. Se monteaza preparatul.

Piept de curcan umplut\piure de păstârnac cu cartofi dulci, curcuma şi nucşoară... Cod negru cu sos bernez și piure de țelină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x