Antena Căutare

Postul Paștelui. Trei reguli pe care să le respecți când ţii post

Sărbătoarea de Paște înseamnă pe lângă lumina Învierii și abținerea de la anumite obiceiuri culinare. Pentru ca organismul să beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre, grăsimi bune şi proteine de calitate este esenţial să ai o alimentaţie diversificată pe perioada postului.

Sărbătoarea de Paște înseamnă pe lângă lumina Învierii și abținerea de la anumite obiceiuri culinare. Pentru ca organismul să beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre, grăsimi bune şi proteine de calitate este esenţial să ai o alimentaţie diversificată pe perioada postului.

Baza reţetelor tale o vor constitui legumele şi verdeţurile la care se adaugă ingrediente la fel de valoroase pentru cantitatea lor bogată în proteine.

1. Diversifică meniul din post

Alege în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe. Nu mânca toate produsele de post pe care le găseşti la supermarket! Fii selectiv şi citeşte înainte lista cu ingrediente. Iar dacă poţi să le prepari acasă este de preferat să faci acest lucru în weekend pentru a fi aprovizionat în timpul săptămânii.

2. Alege alimente sănătoase în post

Variază opţiunile pentru micul dejun. De exemplu, în loc de cereale cu lapte de vacă foloseşte laptele vegetal, în loc de pâine cu pateu de porc alege pâinea cu pastă de năut, salată de vinete, pastă de avocado, zacuscă, pateu de linte, în loc de cereale cu iaurt prepară un terci din fulgi de ovăz cu diverse fructe proaspete sau uscate, înlocuieşte untul cu unt de arahide sau de cocos presat la rece etc.

Pentru mesele de prânz şi cină înlocuieşte preparatele din carne cu ciuperci, oleaginoase crude, leguminoase, quinoa, orez integral, paste integrale care vor oferi consistenţă mâncării şi un plus de nutrienţi.

3. Alimentele care să nu îți lipsească de pe masă în post

Fasolea boabe, năutul, mazărea, lintea, verdeţurile crude (spanacul, pătrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde), legumele crucifere (broccoli, conopidă, varza) şi orice alte legume care sunt pe placul tău nucile şi seminţele neprăjite, orezul integral (brun) sau basmati, ovăzul, hrişca, fructele proaspete, avocado şi uleiul de măsline sau de floarea-soarelui presate la rece.

Paște 2018 | Lumină din lumină în România și în lume | Antena 1 și a1.ro

Paște 2018

Paștele catolic și Paștile ortodox sunt celebrate în 2018, la o săptămâna distanță.
Paste 2018. Paștele catolic va cădea duminică, 1 aprilie 2018
Paste 2018. Paștile ortodox va cădea duminică, 8 aprilie 2018

Paște 2017

Paștele catolic și Paștile ortodox sunt celebrate în 2017, la aceeași dată, duminică 16 aprilie.
Paste 2017. Paștele catolic a căzut dumincă, 16 aprilie 2017
Paste 2017. Paștele ortodox a căzut duminică, 16 aprilie 2017

Paște 2019

Paștele catolic și Paștile ortodox sunt celebrate în 2019, la o săptămână distanță.

Paste 2019. Paștele catolic va cădea dumincă, 21 aprilie 2019
Paste 2019. Paștele ortodox va cădea duminică, 28 aprilie 2019

Foto: eva.ro

Cum a slăbit Ionela Prodan 25 de kilograme: "Mâncam şi două ouă pe săptămână!". Într-un timp scurt, a ajuns pi... Diferenţele mari de temperatură îţi dau organismul peste cap. Băutura care te scapă imediat de febră, tuse sau durere de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x