Ingrediente
- 2 linguri de crema de branza;
- 3 linguri de gorgonzola;
- 5 felii de prosciuto injumatatite;
- 10 curmale;
- 5 migdale injumatatite;
- 5 frunze de busuioc;
- 5 frunze de menta injumatatite;
- 1 varf de cutit de sare;
- 1 varf de cutit de piper;
- 2 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare
O rețetă delicioasă și foarte rapidă, mai ales în cazurile în care ai musafiri și ești luată prin surprindere
Într-un castron, amesteca crema de branza si gorgonzola. Dupa ce s-au intrepatruns bine adauga migdalele, uleiul de masline, sarea si piperul si continua sa amesteci bine. Indeparteaza samburii de la cele 10 curmale si umple-le cu mixtura de branza. Pe fiecare felie de prosciutto adauga cate o curmala si ruleaza-le. Presara putina menta si busuioc.
Rulourile cu prosciutto, curmale si gorgonzola se pot servi alaturi de un pahar de vin rosu.
Vrei un desert simplu și rapid? Încearcă prăjitura de ciocolată cu biscuiţi, FĂRĂ COACERE... Chef Florin Dumitrescu recomandă: Paste cu creveți și dovlecei...