Ingrediente
- creveti cu codita, 24 buc.
- - 500 ml apa
- - 2 lamai
- - 1 pahar de vin
- - telina apio
- - 1 ceapa taiata in patru
- - boabe de piper
- - frunze de dafin
- - 1 morcov
- - sare
Mod de preparare
Se pune apa la fiert, adaugam ceapa, telina taiata bucati mai mari, piperul boabe, frunze de dafin, morcovul taiat rondele, vinul, o lamaie taiata in jumatate, sare. Se fierb circa 5 minute, dupa care se adauga crevetii spalati si se lasa sa mai fiarba cam 4 minute. Cand sunt gata, se scot intr-un vas cu apa cu gheata.
Pentru sos:
- 1 cana mango taiat cuburi mici (dice)
- 3/4 cana tomatillo taiat cuburi mici (dice)
- 1/4 cana ardei gras rosu taiat cuburi mici
- 1/4 cana ceapa rosie (daca se poate challot) taiata cuburi mici
- 2 linguri sibulet tocat marunt
- zeama de la o lamaie
- zeama de grapefruit
- ¼ ulei masline extra virgin
- 1 varf de lingurita ardei iute jalapeno tocat marunt
- sare, piper
Se amesteca toate intr-un bol si se asezoneaza chiar inainte de a fi servit. Se serveste pe un pat de salata iceberg taiata foarte fin si se decoreaza cu lime.