Ingrediente
- -12 buc. clams
- - 12 buc. midii
- - 12 buc. creveti
- - 18 buc. scallops
- Nage:
- - sofran 2 g
- - suc de la 2 lamai
- - 6 cani supa de peste
- - 1 morcov taiat julienne
- - 1 dovlecel taiat julienne
- - 1 ardei gras rosu taiat julienne
- - 1 jumatate de praz taiat julienne (din partea alba)
- - unt - 1 lingura
- - 1/2 cana smantana lichida
- - sare, piper
Mod de preparare
In supa de peste rece se pune sucul de lamaie, sofranul si se da la fiert la foc mic pentru 7 minute. Apoi se adauga fructele de mare si se fierb 4-5 minute, apoi se scot si se adauga legumele taiate julienne, se fierb 1 minut, dupa care se pune smantana lichida, untul, sarea si piperul. Intr-o farfurie adanca se pun 2 bucati de clams, 2 midii, 2 creveti, 3 scallops si se acopera cu supa obtinuta. Se serveste cu paine prajita cu usturoi si cateva picaturi de ulei de masline extravirgin.