Ingrediente
- Un piept de pui 250 g
- 2 cartofi medii 300 g
- Smantana dulce 200 ml
- Visine prospete sau congelate 50 g
- Bacon 40 g
- 1 ceapa alba 100 g
- 1 ceapa verde 50 g
- Rosii cherry 3 buc (30 g)
- Mustar Dijon 2 lingurite (20 g)
- Usturoi 3 catei (15 g)
- Ardei gras 10 g
- Sare
- Piper negru si alb
- Ulei floarea soarelui 100 ml
- Ulei masline extravirgin 100 ml
- Unt 30 g
- Vin alb 15 ml
- Patrunjel
Mod de preparare
Se curata cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa fierbinte cu sare. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper alb si se trage bine la tigaie, dupa care se da la cuptor timp de aprox. 10-11 minute, la temperatura de 200 de grade. In timp ce pieptul este la cuptor, se pun intr-o tava cartofii aproape fierti si se prepara sosurile. Sosul de visine: se trag prin unt visinele jumatati, se adauga smantana si putina apa, se lasa la redus. Sosul legume Dijon: se trag la tigaie in ulei de masline legumele bucati (ceapa verde, ardeiul, usturoiul, rosiile cheery), se condimenteaza cu sare si piper alb, se sting cu vin, se adauga smantana, mustarul Dijon si putina apa si se lasa la redus. Sosul cu bacon: se trage la tigaie ceapa alba si baconul in ulei de floarea soarelui, se condimenteaza cu sare si piper negru, se adauga smantana, patrunjel verde tocat la cutit si putina apa si se lasa la redus. Pieptul de pui se lasa la odihnit 3-4 minute deoarece se serveste feliat. Paltingul se face pe o farfurie tip platou patrata sau rotunda.
Angela Lepădatu ne învață să preparăm: Supă de fructe de mare... Saint Jacques pe pat de piure de sparanghel verde, crumble de topinambur, bacon crocant şi topping de yuzu...