Cand vine vorba de preparate culinare, Chef Catalin Scarlatescu nu se da in laturi de la nimic, chiar daca este vorba de o super ciudatenie culinara. Chef Florin Dumitrescu este insa mult mai reticent si greu de convins cand vine vorba de bucatarie.
Catalin Scarlatescu: Am mancat anul asta in Thailanda toate nebuniile posibile, de la carabusi si lacuste, la viermi si broaste. De-a lungul anilor, in calatoriile mele, am mancat tot soiul de preparate ciudate, in general sunt genul care incearca absolut orice. Am avut ocazia sa mananc sobolani, carne de antilopa, camila si toti pestii din lume. Uneori senzatiile pe care le ai in fata unei farfurii cu ciudatenii nu sunt foarte confortabile, dar odata ce gusti poti avea surpriza sa constati ca unele sunt chiar bune. De exemplu, viermii pe care i-am mancat in Thailanda erau dulci, semanau la gust cu fructele litchi.
Florin Dumitrescu: Sa stiti ca daca ceva nu imi place, eu nu mananc. Asa ca nici ciudatenii nu am incercat. Nu ma ating de ce nu pot manca, pentru a evita sa mi se faca rau. Imi amintesc ca intr-o vacanta in Tokyo o farfurie cu gandaci mi-a provocat repulsie si nu am putut nici sa o privesc.