Temutul jurat a dat câteva sfaturi extrem de utile, care o să te facă să devii as în bucătărie.
• Nu bateti carnea atunci când nu trebuie. Chiar dacă nu face snițele, românul e obișnuit să bată carnea înainte să o gătească, deși carnea ar trebui mai degrabă ușor masată, aplatizată cu mâna.
•
Folosiți un vin bun, de calitate, pentru gătit (mulți se gândesc că dacă pun vin la mâncare acesta poate fi unul ieftin, de proastă calitate).
•
Folosiți unt la gătit. Preparatele voastre vor avea un gust mult mai bogat.
•
Asigurați-vă că aveți în cămară mai multe tipuri de sare, iuerburi proaspete și râșniță de piper.
•
Cumpărați pe cât posibil legume și fructe din piață, direct de la țărani.
• Legumele sunt problema tuturor copiilor. Singurul sfat pe care pot să îl dau mamelor este să gătească cât mai natural posibil, să își învețe copiii cu mâncare bună, sănătoasă și echilibrată.
•
Fiți inventivi. Unele combinații de ingrediente pot părea neobișnuite, însă rezultatul poate fi unul spectaculos. De exemplu, frișca cu piper sau caramelul sărat.
• Când alegeți un restaurant, fiți atent la detalii și igienă. De obicei clienții nu au acces în bucătărie, astfel că vă dsfătuiesc să observați chelnerii, meniul și nivelul de igienă din local.