Antena Căutare

O masă cât pentru 3 zile! Uite ce mânca Ion Creangă! Lucrurile neștiute despre marele scriitor te vor lăsa fără cuvinte!

Astăzi se împlinesc 178 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, cel mai mare povestitor al literaturii române.

Astăzi se împlinesc 178 de ani de la nașterea lui Ion Creangă, cel mai mare povestitor al literaturii române.

Toată lumea i-a citit operele, dar totuși, puțină lume cunoaște și lucrurile inedite din viața marelui scriitor. De exemplu, la 22 de ani s-a căsătorit cu Ileana Grigoriu, o tânără de doar 15 ani. Au avut un copil împreună, pe nume Constantin.

Totuși, din cauza sărăciei, Creangă a fost părăsit de soție, motiv pentru care a fost exclus din viața clericală. Neavând încotro, Creangă se apucă de predat limba germană la un liceu din Iași.

Pentru a avea grijă de fiul său, scriitorul se apucă de negoț cu tutun. După ce divorțul se pronunță, Creangă se lasă de negustorie și este numit institutor la o școală din Păcurari.

El a alcătuit unul dintre primele abecedare. Un alt lucru mai puțin cunoscut este acela că inițial îl chema Ion Ștefănescu.

Se spune că autorului îi plăcea foarte mult să mănânce. La o singură masă consuma o mămăligă mare, un crap întreg, o oală de sarmale cu păsat și o găină friptă. La toate acestea se adăuga vinul și cofița cu apă rece. Nu lipseau nici plăcintele „Poale-n brâu”, pe care le adora.

A murit în anul 1889, la vârsta de 53 de ani, bolnav fiind de epilepsie.

Florin Dumitrescu, un chef internațional! Juratul analizează preparate din întreaga lume, într-o competiție culinară!... Ultimul trend în materie de gătit! Kawaii Cooking este cel mai drăguț mod de-a te juca în bucătărie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x