Antena Căutare

Gala iUmor de Paște, 16 aprilie. Radu Pietreanu, cele mai savuroase glume despre cum sărbătoresc oamenii din satul lui Paștele

Cu ocazia celei mai importante sărbători pentru români, „tăticul umorului din România” a acceptat invitația de a urca pe scena de comedie și de a face senzație ca altădată. Invitatul lui Șerban Copoț și Dan Badea a luat la roast obiceiurile consătenilor în perioada Sărbătorilor Pascale.

Gala iUmor de Paște, 16 aprilie. Radu Pietreanu, cele mai savuroase glume despre cum sărbătoresc oamenii din satul lui Paștele Galerie
Gala iUmor de Paște, 16 aprilie. Radu Pietreanu, cele mai savuroase glume despre cum sărbătoresc oamenii din satul lui Paștele | Antena 1

Radu Pietreanu și Marcel Cobzariu, părinții comediei românești, s-au „duelat” pe scena iUmor, în Gala de Paște, oferindu-le celor patru jurați o porție dublă de terapie prin comedie, care, cu siguranță, va fi ținută minte până Paștele viitor!

Citește și: Gala iUmor de Paște, dublă terapie prin comedie: „Avem două ediții de Paști în aceeași ediție“, duminică, de la 20:00, pe Antena 1

Radu Pietreanu a început să râdă la propriile glume. Cum a sunat materialul scris pentru „duelul” cu Marcel Cobzariu

Radu Pietreanu a venit cu un material delicios în care a reliefat obiceiurile oamenilor din mediul rural în perioada sărbătorilor Pascale. Celebrul actor român a luat la roast „patima” consătenilor săi pentru alcool și nu s-a lăsat până nu a recitat și un cântecel în stilul caracteristic!

„(...) La mine în sat, Paștele ține tot anul, deoarece nu e zi să nu se întâmple minuni. Una dintre minuni este că nimeni nu muncește, dar toți <<trăiește>>! S-a spus la știri că oamenii mor din accidente de muncă, dar am dedus că de lene nu mor. (...) La mine în sat, oamenii se joacă de-a Iisus Hristos. Sâmbăta seara sunt beți morți și cine învie a câștigat.”

„În unele sate se bea până se termină băutura. La noi, până se termină oamenii. (...) Râd de parcă nu le-am scris tot eu.”, a spus Radu Pietreanu, stârnind hohote de râs și în public: „(...) Ce râd Andrelele de la America Express!”, a adăugat invitatul special, făcând referire la Cătălin Bordea și Nelu Cortea.

„(...) De Paște, cine bea e considerat sfânt, cine mănâncă e laș! (...) Noi ăștia care bem, sfinții, ne ținem cu o mână de sticlă și cu cealaltă, unii de alții. De Înviere, mergem în lanț uman, ținându-ne de nevasta celuilalt, pe principiu: <<dacă pică unul, pică toți>>. (...) Nouă ne e lene să ne facem și semnul crucii. Ducem mâna la frunte și zicem: <<etc>>.”

Din „compunerea” ironică a scenaristului român nu au lipsit nici femeile de la el din sat:

„Femeile de la noi din sat se pun pe băutură și nu se ridică până nu o termină. La fel și când se pun pe noi. Noi nu ridicăm niciodată mâna asupra femeilor noastre. Unu: pentru că nu putem de beți, doi: de ce să ridici mâna, când poți să dai de jos în sus și trei: să bați o femeie înseamnă să pierzi timp cu altceva în loc să bei!”

„(...) Cel mai rău om din satul meu este bunicul meu! De Paște, bunicul meu face friptură de miel, ciorbă de miel, drob de miel, după care omoară mielul. Tot ce se găsește la noi în sat, de Paște, are scop alcoolic! De exemplu, de la ouăle roșii păstrăm doar cojile, ca să turnăm țuică în ele. (...) În noaptea de Înviere, la mine în sat, oamenii se duc și iau anafură, pâine de aia înmuiată în vin, sug vinul și lasă pâinea.”, a fost o parte din materialul lui Radu Pietreanu în Gala iUmor de Paște.

Pe final, acompaniat de chitara sa, Radu Pietreanu le-a pregătit juraților și un cântecel, marcând atmosfera de sărbătoare:

„(...) N-are nicio legătură cu Paștele!”, a anunțat actorul român, dând startul unui alt moment comic: „(...) Voi o știți pe Tanța, Miss Constanța? A murit... plăcerea ei de viață. Azi e cotoroanța, din Franța, s-a vândut la un bordel în piață. Avea soț amabil, contabil, l-a tăiat din lista cu iubiți... Ne fug femeile de acas`, de plictiseală și de milă (...) Voi o știți pe Mița? Doctorița? Nu mai e nici mamă, nici soție, viața a învins-o, împins-o în depresie de periferie. Umbla în casă goală, senzuală, nu mai e o mare frumusețe. Azi e prin Germania sau Spania, spală bătrânei la fundelețe...”

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea iUmor, Antena 1, ca să savurezi tot momentul concurentului!

Jurizare Radu Pietreanu în Gala iUmor de Paște

Jurații iUmor au fost cuceriți de atmosfera de sărbătoare creată de către mai marii comediei, Radu Pietreanu și Marcel Cobzariu. Deși Cheloo și Nelu Cortea au avut un preferat, Delia a fost mai echilibrată, voturile ducându-se, astfel, la ambii invitați speciali. Iată cum s-a desfășurat jurizarea lui Radu Pietreanu:

„Sunt fanul tău și nimeni nu poate să îți conteste talentul!”, i-a spus Cheloo lui Radu Pietreanu./„Numărul de Paște a domnului Radu Pietreanu a fost construit pentru mine! Nu m-am mai distrat de mult timp cum m-am distrat în aceste momente în care mi s-a explicat cu ce greșesc românii de la sat în perioada Sărbătorilor Pascale.”, a mai adăugat juratul la testimoniale.

„Mi se pare corect să fie egalitate! Ambele momente au fost drăguțe!”, a jurizat Delia.

Așadar, în această rundă, prezentatorii emisiunii Șerban Copoț și Dan Badea și Magicianul Robert Tudor au ieșit la egalitate, atât Marcel Cobzariu, cât și Radu Pietreanu înscriind voturile juraților.

Citește și: Jurații iUmor, vizitați de Iepurașul de Paște pe platoul de filmare. Delia: „Avem cadouri!“

Care sunt regulile Galei Speciale iUmor de Paște

Șerban Copoț și Dan Badea le-au dezvăluit juraților că au sunat câteva persoane cunoscute din domenii diferite și le-a invitat în zi de sărbătoare pe scena emisiunii de la Antena 1.

Același lucru l-a făcut și magicianul Robert Tudor. „Am avut misiunea secretă să facem această ediție specială de Paște – noi doi, dar producătorii au mai avut un secret și i s-a spus și magicianului să facă o ediție specială de Paști. Deci, avem două ediții de Paști în aceeași ediție de Paști. Voi va trebui să decideți care invitați v-au plăcut mai mult la fiecare număr.“, a dezvăluit Dan Badea în fața tuturor celor aflați pe platoul de filmare.

În primele secunde, jurații au fost surprinși de provocarea primită, însă, ulterior, au intrat imediat în competiția celor trei colegi ai lor. Așadar, Lolrelai, Romică Țociu și Cornel Palade, Marcelo Cobzariu, Teo Ioniță, Cosmin Natanticu și Dragoș Mușat, aka Tetelu, Radu Pietreanu, Piticu și grupul său de dansatori, formațiile Azur și Generic, dar și artiștii de la Taraful de la Vărbilău sunt cei care vor fi responsabili cu atmosfera de sărbătoare și, desigur, cu glumele.

Cum au încercat Delia, Cătălin Bordea, Nelu Cortea și Cheloo să afle din partea cui este invitatul de pe scenă, ce momente speciale s-au pregătit pentru marea gală iUmor de Paște și cum au reacționat jurații, prezentatorii și magicianul Robert Tudor când și-au deschis cadourile, telespectatorii pot descoperi duminică, de la 20:00, pe Antena 1 și AntenaPLAY.

Despre iUmor sezonul 14, difuzat pe Antena 1 și AntenaPLAY

iUmor, singura emisiune TV din România cu peste 2.5 milioane de abonați la canalul de YouTube care ”gustă” din plin clipurile concurenților și ale invitaților, revine pe micile ecrane cu cel de-al 14-lea sezon, de la 20:00, la Antena 1.

Noul sezon vine cu o mulţime de surprize, printre care şi o nouă formulă de juriu. Nelu Cortea şi Cătălin Bordea li se alătură Deliei şi lui Cheloo în căutarea celui mai amuzant concurent. „Terapia prin comedie”, aşa cum o spune şi sloganul noului sezon, va fi resimţită inclusiv în backstage, unde concurenţii vor avea parte de tratamentul special “comedy magic”, făcut de nimeni altul decât magicianul Robert Tudor.

O altă surpriză a sezonului 14 iUmor este reprezentată de o rubrică nouă în cadrul emisiunii: „Dac-aș fi președinte“. Actori celebri vor impersona personaje iconice din România, care vor descrie cu umor cum ar arăta țara noastră dacă ar fi condusă de ei. La fel ca în cazul invitaților speciali, și cei care se gândesc la fotoliul de la Cotroceni nu sunt dezvăluiți juraților până când nu urcă pe scenă.

Gala iUmor de Paște, 16 aprilie. Marcel Cobzariu aka Sfântul Petru ne-a spus ce trebuie să facem ca să ajungem în Rai... Delia, surprinsă de asemănarea izbitoare dintre ea și o tânără cunoscută în mediul online. Cine este cea care îi seamănă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x