Blackfishing-ul, cea mai nouă modă în materie de frumusețe. Tinerele recurg la metode extreme pentru a respecta noul „standard”

 
+2 click pentru
galerie

Un nou trend de pe Instagram a scandalizat întreaga lume! Tot mai multe tinere albe apelează la tot felul de trucuri pentru a părea de culoare. Unele se limitează la a merge la solar sau la a folosi fonduri de ten cât mai închise. Altele merg mult mai departe şi îşi măresc buzele, sânii şi posteriorul.

Aga are 20 de ani şi este studentă la Universitatea din Birmingham. Este o tânără cu forme voluptoase şi buze proeminente. Cei care o urmăresc pe Instagram îi reproşează, însă, că vrea să pară ceea ce nu este. Şi anume o femeie de culoare. Criticată din toate păriţile, tânăra a declarat pentru BBC că toate formele ei sunt naturale.

Acuzaţiile nu îi sunt aduse întâmplător. Foarte multe tinere, preocupate de felul în care arată, au început să meargă frecvent la doctor pentru a se transforma în femei de culoare. Trendul bizar are chiar şi o denumire. Se numeşte blackfishing: în traducere femei care-şi doresc să devină afro-americane. 

Trendul de pe Instagram provoacă furie, însă, în rândul femeilor afro-american care susţin că tinerele respective nu cunosc adevărate problemele cu care se confrută ele din cauze prejudecăţilor. Multe o învinuiesc chiar pe Kim Kardashian că ar fi lansat, în realitate, această modă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI