Există câteva reguli esențiale pe care orice gospodină sau pasionat de bucătărie are nevoie să le cunoască când vine vorba de a găti peștele.
Citește și: De ce să pui un șervețel umed direct în mașina de spălat, peste rufe. Te va scuti de timp irosit
Cum prăjești peștele fără să emane mirosul în locuință
Ca să scapi de mirosul de pește, atunci când îl gătești, poți pune câteva rondele de cartofi cruzi sau de măr în aceeași tigaie, scrie Click!. O altă variantă este să storci zeama de la o jumătate de lămâie în uleiul încins. De altfel, mai poți pune, lângă tigaie, un vas în care să fierbi apă cu oțet, mai scrie sursa citată.
Alte trucuri prin care scapi de mirosul de pește din casă
Înainte de a prăji peștele, optează pentru specii cu miros mai puțin intens. Peștii cu carne albă, precum codul, știuca sau somonul, au un miros mai blând față de cei mai uleioși, cum ar fi sardinele sau heringul.
Calitatea peștelui este esențială pentru a reduce intensitatea mirosului. Alege pește proaspăt de la un magazin de încredere pentru a evita un miros puternic din start.
Citește și: Așa scapi rapid de mucegaiul de pe siliconul din baie. Ce truc să folosești
Dacă ai un spațiu în aer liber, cum ar fi o grădină sau un balcon, prăjește peștele afară pentru a limita răspândirea mirosului în interior. Folosește o tigaie de grătar sau un grătar portabil pentru această metodă.
Folosește hota de bucătărie. Asigură-te că o pornești înainte de a prăji peștele.
Deschide ferestrele și ușile pentru o circulație mai bună a aerului în bucătărie și în încăperi.
Aromele intense din condimente, cum ar fi usturoiul, ghimbirul, piperul negru sau verdeața proaspătă, pot ajuta la acoperirea mirosului de pește. Asigură-te că aromele se potrivesc cu tipul de pește pe care îl gătești.
Lasă peștele să stea în marinată înainte de prăjire pentru a reduce mirosurile. Poți folosi suc de lămâie, oțet, iaurt sau ierburi aromate pentru a preveni răspândirea mirosurilor neplăcute.
Folosește tăvi de coacere sau folie de aluminiu. Încearcă să prăjești peștele într-o tavă de coacere acoperită cu folie de aluminiu. Acest lucru poate ajuta la păstrarea mirosurilor în tavă și la reducerea răspândirii lor în bucătărie.
După ce termini gătitul, curăță imediat tigaia și ustensilele folosite. Astfel, mirosul nu va avea timp să se răspândească.
Folosește soluții naturale de dezinfectare (apă și oțet sau apă cu lămâie), pentru a curăța suprafețele din jurul zonei de gătit.
De ce să pui un șervețel umed direct în mașina de spălat, peste rufe. Te va scuti de timp irosit...