Antena Căutare

(P) Sfaturi pentru alegerea mobilierului de bucătărie

Noi vă oferim cheile pentru a găsi bucătăria ideală, adaptată nevoilor dumneavoastră, fără a pierde din confort sau frumusețe și, bineînțeles, fără să vă coste un ban.

imagine cu mobila de bucatarie
Descoperă cum alegi mobila de bucătărie perfectă pentru tine | unsplash.com

Vă gândiți să vă schimbați bucătăria sau tocmai v-ați mutat în casă nouă și trebuie să cumpărați mobilă de bucătărie? Atunci când alegeți o bucătărie, trebuie să țineți cont de faptul că rezultatul va depinde în principiu de două lucruri: planificarea și alegerea mobilierului. Doar integrarea funcționalității și a esteticii va face din bucătăria dvs. un loc perfect. Prin urmare, vă oferim cheile pentru a găsi bucătăria ideală, adaptată nevoilor dumneavoastră, fără a pierde din confort sau frumusețe și, bineînțeles, fără a vă costa un ban.

Schimbarea mobilierului de bucătărie

- Aveți grijă la alegerea culorilor. Nimeni nu spune că nu poți alege culorile mobilierului și ale pereților după gustul tău, chiar și accesoriile și ustensilele de bucătărie, dar pentru ca totul să arate bine trebuie să fii foarte atent la combinația acestora, la dimensiunile camerei și la iluminarea spațiului, pentru că dacă pui culori mai închise sau foarte deschise într-o cameră mică sau slab luminată, aceasta va da impresia că este și mai mică. Unele dintre culorile la modă în acest an sunt roșul, movul sau portocaliul și, bineînțeles, finisajele din lemn, mereu în vogă.

- Aruncați o privire la diferitele forme de distribuție a bucătăriei pe care le puteți aplica, cum ar fi "L", alungită, "U"... Cu siguranță, dacă vă documentați puțin, o veți găsi pe cea care se adaptează cel mai bine spațiului, bugetului și nevoilor dumneavoastră.

- Alegeți bine blatul: materiale precum lemnul și granitul oferă rezultate foarte frumoase, dar necesită puțină îngrijire, așa că, dacă nu sunteți dispus sau nu se potrivește nevoilor dumneavoastră, ar trebui să optați pentru alte materiale, cum ar fi cuarțul. Blaturile de lucru din cuarț arată și ele foarte bine: se curăță extrem de ușor și vor da un aspect foarte elegant bucătăriei dumneavoastră. Cu toate acestea, ele sunt mai scumpe decât cele din alte materiale. Apropo, știați că acum puteți alege chiuveta din același material ca și blatul de lucru?

- Țineți cont și de aparatele electrice pe care le alegeți. Trebuie să știi cum să stabilești prioritățile și, de multe ori, nu ne amintim să facem acest lucru. Un element cheie în bucătăria dumneavoastră sunt aceste aparate care vă vor face viața mai ușoară. Este important să le mențineți aerisite și să verificați toate instalațiile: apă, electricitate... Nu vrem surprize neplăcute! Și, bineînțeles, alegeți întotdeauna aparate eficiente, cu care veți economisi energie și bani și care nu sunt în niciun caz incompatibile cu designul.

Cum să alegeți unitățile de bucătărie potrivite

- Optați pentru deschideri practice, care să se adapteze bucătăriei dvs., pentru că, atenție, simpla alegere a deschiderilor ușilor de dulap vă poate costa mult spațiu irosit.

- Nu vă grăbiți atunci când alegeți mânerele de la mobila de bucătărie, acestea pot fi doar cel mai elegant element din decorul bucătăriei dumneavoastră.

- De asemenea, dacă aveți o bucătărie mică, puteți încerca să măriți capacitatea unităților dvs. alegându-le mai sus (de exemplu, până la tavan). Sau, dacă doriți să dați o senzație de mai multă spațialitate, optați pentru uși cu sticlă translucidă, vă veți atinge scopul, păstrând în același timp intimitatea.

- Și un ultim aspect de care trebuie să țineți cont, în acest caz pentru interiorul dulapurilor și sertarelor de la mobila de bucatărie nu lăsați dezordinea să vă invadeze și procurați-vă niște organizatoare practice, există tot felul de astfel de organizatoare, pentru tigăi, tacâmuri, farfurii, vase...

- Și, în final, nu uitați cât de esențiali sunt pereții bucătăriei, dincolo de culoarea lor. Trebuie să vă decideți dacă să optați pentru gresia de lungă durată, al cărei principal avantaj este curățarea ușoară și rapidă, sau pentru pereții netezi sau căptușiți (mult mai delicați, dar care vor da bucătăriei dvs. o notă diferită). Iar în ceea ce privește podeaua, și având în vedere uzura la care va fi supusă această încăpere, ceramica sau gresia sunt, de obicei, cele mai reco

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x