Antena Căutare

5 lucruri de evitat in dresajul unui caine

In legatura cu formarea caracterului unui caine exista cateva lucruri care te impiedica sa obtii rezultatele scontate. Cunoscandu-le acum, ocolesti situatiile stresante de mai tarziu.

Un animal de companie este asemenea unui copil: il poti educa, iar de perseverenta si constanta ta in atitudine depinde comportamentul lui. Iata cateva sfaturi pentru a face din cainele tau un animal bine educat, care sa-ti faca cinste.

1. Prima greseala la care sunt expusi cainii este aceea ca stapanii lor asteapta prea mult pana sa inceapa antrenamentele in vederea dresajului.

2. Cand lucrezi cu el, nu ridica vocea, deoarece obtii exact contrariul a ceea ce doreai sa faca si vei avea un caine mai stresat, si nu unul nu mai dresat.

3. Evita ca patrupedul sa devina conducatorul, iar tu, stapanul lui, executantul. Acesta greseala este la fel de frecventa ca si cele mentionate mai sus. Un caine neascultator ajunge repede in necaz - vaneaza masini si oameni, iti distruge proprietatea, latra intr-atat incat sa ajungi sa ai probleme cu vecinii.

4. Un caine care nu a ajuns sa-si atinga intregul potential de dresaj isi pierde usor interesul pentru antrenamente. Asta presupune ca stapanul nu face lectiile suficient de atractive, de dinamice si de "jucause". Este de precizat ca se cade lesne in acesta greseala aparent nevinovata. Asa ca ia seama la tehnica de lucru.

Cainii adora sa invete lucruri noi, in special atunci cand stapanii le recompenseaza progresele in executie. Multi proprietari, din lipsa de timp sau rabdare, sunt multumiti daca au un caine care stie sa raspunda cand isi aude numele ori se opreste din latrat cand striga la el. Sa nu cazi in aceasta capcana - animalul tau de companie e foarte inteligent si capabil sa invete mult mai mult. Nefructificarea intregului sau potential, cel putin in cazul cainilor, are ca rezultat adeseori afectiuni nevrotice din cauza plictiselii care se instaleaza treptat. Cainii in cauza socializeaza defectuos, distrug mobilier sau se automutileaza.

5. Al cincilea element de care sa tii seama este necesitatea repetitiei fiecarui nou element.
Reluarile de cat mai multe ori sunt o prioritate, pana se ajunge la executie aproape automata. Nu te apuca sa-ti inveti patrupedul alte lucruri noi pana ce nu le-a aprofundat pe cele deja incercate. Daca, spre exemplu, ii spui sa se aseze si nu o face, nu te lasa. Stai si tu cu el, arata-i si pune-l sa execute pana intelege ce trebuie sa faca.

Pentru asta, daca trebuie sa-l obligi apasandu-l cu mana, nu te sfii. Insoteste comanda cu miscarile necesare pentru a-l determina sa execute ce i se spune, pentru a obtine postura dorita, dupa care recompenseaza-l urgent cu un pic de timp liber pentru joaca sau cu laude verbale pentru executie corecta. Coerenta in ceea ce faci este cheia in formarea deprinderilor corespunzatoare. Repetitia e necesara si aduce eficienta.

Citeste si Revista Felicia

FOTO: thedogtrainingformula.com

VIDEO! Justin Bieber a cantat cu personajul Elmo, in "Sesame Street"... Decoreaza-ti casa cu piatra naturala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x