Căutare Live

Calendar ortodox 3 mai 2019. Izvorul Tămăduirii, cruce neagră în calendar

Calendar ortodox 3 mai 2019. Vinerea aceasta, credincioșii prăznuiesc Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare mai este cunoscută și sub denumirea de Aghiasma Mic, sărbătoare marcată în calendar cu cruce neagră.

Calendar ortodox 3 mai 2019. Vinerea aceasta, credincioșii prăznuiesc Izvorul Tămăduirii. Această sărbătoare mai este cunoscută și sub denumirea de Aghiasma Mic, sărbătoare marcată în calendar cu cruce neagră.

În fiecare an, vinerea din Săptămâna Luminată este închinată Maicii Domnului. Numele sărbătorii, „Izvorul Tămăduirii” amintește de numeroase minuni făcute de apa unui izvor aflat în apropiere de Constantinopol.

Potrivit crestinortodox.ro, Leon cel Mare, cu puțin timp înainte de a ajunge împărat, se plimbă printr-o pădure din apropierea Constantinopolului. Întâlnește un bătrân orb care îi cere -i dea apă și -l ducă în cetate. Leon va caută în apropiere un izvor, dar nu va și.

La un moment dat, a auzit-o pe Maică Domnului spunându-i: "Nu este nevoie te ostenești, căci apă este aproape! Pătrunde, Leone, mai adânc în această pădure și luând cu mâinile apă tulbure potolește setea orbului și apoi unge cu ea ochii lui cei întunecați". Leon va face ascultare și astfel, va și un izvor din care îi va da orbului bea. Îi va spală față cu această apă, iar orbul va începe vadă.

După ce a ajuns împărat, Leon a construit lângă acel izvor o biserica. Mai târziu, împăratul Justinian (527-565), care suferea de o boală grea, s-a vindecat după ce a băut apă din acest izvor. semn de mulțumire a construit o biserica și mai mare. Această biserica a fost distrusă de turci în anul 1453.

Calendar ortodox 3 mai 2019. Izvorul Tămăduirii, cruce neagră în calendar

Cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta
în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor
de apă curgătoare spre viaţă veşnică. (Ioan 4, 14)

Calendar ortodox 2019. Tropar Izvorul Tămăduirii

Din izvorul tău cel nesecat, ceea ce eşti de Dumnezeu dăruită, îmi dăruieşti mie, izvorând pururea, curgerile harului tău mai presus de cuvânt. Căci, ca Ceea ce L-ai născut mai presus de cuvânt pe Cuvântul, te rog sã mă rourezi cu darul tău, ca sã grăiesc ţie: “Bucurã-te, apã izbăvitoare!”

Citește și: Calendar ortodox 2019 mai. Câte sărbători cu cruce roșie sunt în luna lui Florar

Rugăciunea extrem de puternică ce se spune doar în Săptămâna Luminată... Rugăciune puternică care îndeplinește dorințele atunci când este rostită cu credință...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri