Antena Căutare

Cele mai frecvente greseli in educatia copiilor

Vrei sa-ti educi cat mai bine copilul? Afla care sunt cele mai erorile parintiilor in procesul de educare a celor mici.

Orice parinte si-ar dori sa nu faca greseli in privinta educatiei copiilor, dar ele sunt insa inevitabile. Important este insa ca parintii sa le constientizeze si sa nu persiste.

Pentru aceasta, ei trebuie sa realizeze ca cei mici au nevoie in primul rand de multa iubire si atentie. Copiii nu sunt proprietati ale parintilor, iar cei mari au datoria sa-i ajute sa-si dezvolte propria personalitate.


Ce sa eviti

Nu-ti pedepsi copilul cu brutalitate! Specialistii care au studiat comportamentul copiilor au ajuns la concluzia ca una dintre cele mai mari greseli ale parintilor este de a-si pedepsi cu asprime copilul.

Multi nici macar nu cred ca fac ceva rau atunci cand isi bat odrasla. Disciplinarea are rezultate pozitive numai atunci cand este facuta prin metode blande.

Nu-ti cicali copilul! Daca te gandesti ca repetarea constanta il poate determina pe copil sa faca ceea ce vrei tu, atunci gresesti. Cercetarile specialistilor au aratat ca cei mici tind sa ignore comenzile repetitive.

Articolul continuă după reclamă

Copilului trebuie sa-i explici intotdeauna de ce vrei sa faca ceva anume. Doar o comanda neargumentata, pe care nu o intelege, nu-l va face sa adopte comportamentul pe care ti-l doresti.

Nu face compromisuri! Stabilirea unor reguli face parte din educatia corecta a copiilor. Dar atunci cand le-ai stabilit, trebuie sa le respecti si tu ca parinte. Nu face exceptii, altfel copilul va profita si risti ca exceptiile sa devina regula.
Sa nu ai asteptari nerealiste fata de copilul tau!

O greseala frecventa este aceea de a avea asteptari exagerate de la copil. El nu trebuie sa invete de frica parintilor care vor ca in fiecare an sa ia premiul intai. Si nici nu trebuie sa-ti fortezi odrasla sa urmeze o anumita cariera. Lasa-l sa-si aleaga propriul drum, sa-si valorifice inclinatiile.

Nu exagera cu protejarea copilului! Protejarea este, desigur, sarcina parintilor. Dar exagerarile sunt daunatoare. Copilul inevitabil face greseli, iar el invata foarte multe lucruri din propriile experiente.

Nu-l recompensa mereu! Recompensarea copilului este o parte din educatia lui. Acest comportament nu trebuie insa sa devina ceva obisnuit. Altfel, copilul va creste cu sentimentul ca trebuie sa primeasca mereu ceva in urma unui comportament adecvat.

Revista Felicia Dieffenbachia nu tolereaza temperaturi scazute... Rasfata-te la SPA din cap pana-n picioare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x