- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Exista mai multe tipuri de cuie, fiecare dintre ele destinate anumitor materiale, constructii si de ce nu, opere de arta. Indiferent de scopul cu care le achizitionati, la finalul procesului veti avea cu siguranta o perceptie diferita despre ele.
Tipuri de cuie si modul de utilizare
Rolul cuiului este de a imbina materialele intre ele, este piesa de siguranta si se sustinere a unei constructii. Datorita faptului ca in cuie se acumuleaza o parte din tensiunea intregii constructii, acestea trebuie alese cu grija pentru a asigura durabilitatea.
Cuiele difera in functie de dimensiuni si forma, de materialul din care sunt facute sau in functie de materialele in care se bat. In privinta formei, ceea ce difera foarte mult este capul cuiului. Exista cuie cu cap plat, oval, rotund sau fara cap. Cele mai multe dintre ele sunt facute din sarma de otel si din cupru, dar exista si cuie din otel calit care sunt mai moi si de aceea sunt recomandate numai la imbinari cu sarcina mica.
Diferentierea majora o fac materialele carora le sunt destinate cuiele. Pentru esentele de lemn tare sunt recomandate cuiele subtiri, in timp ce, pentru cele moi se folosesc cuiele groase. Pentru un aspect curat sunt recomandate cuiele fara cap care pot fi batute in intregime si chiar putin adancite. Gaurile ramase deasupra se acopera cu chit. Pentru a preveni craparea lemnului bateti cuiele oblic. Daca suparafata este un lemn tare sau un zid este indicat sa gauriti inainte cu un burghiu care sa aiba un diametru mai mic decat tija cuiului.
Pentru tapiserii exista o categorie speciala de cuie, precum si pentru plinte, rame foto, rigips sau pentru fixarea cablurilor electrice.
Valoarea artistica a unui cui
Numerosi artisti din intreaga lume si-au pus imaginatia la bataie si au incercat sa creeze opere de arta cu materiale mai putin obisnuite in acest domeniu de activitate: cuie. Indiferent ca au indoit cuiele pentru a le da o forma care sa imite corpul uman in diferite ipostaze sau le-au batut astfel incat la final sa obtina un tablou, artistii si operele lor au reusit sa impresioneze tocmai datorita ingeniozitatii de care au dat dovada.
Cele mai multe creatii redau imagini din viata oamenilor, iar cuiele sunt personajele principale care uneori joaca sah, privesc la televizor, fac plaja, alteori se plimba cu barca, danseaza, boxeaza sau dorm. Alti artisti au indraznit sa mearga mai departe si au inlocuit vopseaua cu ceea ce pana atunci fusesera niste banale cuie. Portretele din cuie sunt cele mai numeroase, la fel ca si nudurile feminine si masculine deopotriva.
sursa: jurnalul.ro
foto: concretenail.net