Antena Căutare

Cum fierbem boabele de soia?

Pentru foarte multi vegetarieni, soia reprezinta alimentul central. Desi se gasesc tot felul de produse prefabricate pe piata, este indicat totusi sa folosim soia in stare naturala, pentru multitudinea de vitamine si de nutrienti. Astazi vom afla impreuna cum trebuie sa fierbem boabele de soia. Atentie insa, procesul este un pic anevoios!

Boabele de soia fierb mai greu decat cele de fasole. Iei un kilogram boabe de soia, le speli de mai multe ori, apoi le freci intre degete, ca sa se desprinda cojile. Pui soia intr-un vas mare, adaugi apa multa si-o lasi in frigider 12 ore.

Dupa cele 12 ore, scoti vasul, speli din nou boabele, schimbi apa si pui iar soia la frigider. Dupa alte 12 ore, o speli din nou. Schimbi apa si pui boabele la fiert intr-o oala de 10 litri. Cand incepe sa fiarba, aduni cu lingura cojile formate deasupra. Dupa ce le-ai indepartat pe toate, muti boabele in oala de fiert sub presiune (sau alt tip de oala), si lasi sa fiarba cinci ore, la foc domol.

Boabele sunt fierte numai cand, stranse intre degete, se faramiteaza. Scurgi bine apa, pui boabele calde in mixer (sau le dai prin masina de tocat carne). Pasta se poate congela si folosi la nevoie - sarmalute de post, chiftelute. Pentru pateu este buna numai soia proaspata, necongelata!

sursa: Revista Felicia

foto: fotobank.ru

VIDEO / Oobermind, animatia fara erou pozitiv!... Un copil de 4 ani a supravietuit unei caderi in gol de 20 de metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x