- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Este important ca ei sa invete cum sa gestioneze astfel de sentimente si sa nu devina niste adulti ranchiunosi, care isi valideaza propriile esecuri sau succese prin prisma reusitelor altora.
A fi competitivi este un lucru bun, ce trebuie incurajat, insa exista o diferenta intre a fi ambitios si a-ti dori lucruri pentru tine si a te compara mereu cu altcineva.
Schimbare de atitudine
Cand copilul vine acasa plangandu-se ca cineva are mai multe lucruri ca el, sau mai mult noroc, atrage-i atentia asupra lucrurilor bune din viata sa. De multe ori nu apreciem ceea ce avem decat in momentul in care pierdem aceste lucruri. Totodata, faptul ca un coleg are o situatie financiara mai buna nu inseamna ca el este neaparat mai realizat. Explica-i ca banii nu sunt de fapt ai lui, ci ai parintilor si ca in viata sunt lucruri mai importante decat a avea cele mai noi si interesante gadgeturi.
Este posibil ca cel mic sa fie influentat si de atmosfera din casa. Daca parintii sunt predispusi sa discute de fata cu el despre ce au facut sau si-au cumparat vecinii, copilul va copia un astfel de comportament. Este o atitudine nociva, din care nimeni nu poate iesi castigat. Succesul este ceva ce se masoara la nivel individual, in functie de propriile vise si aspiratii.
Daruind celor mai putin norocosi
O modalitate prin care ii poti schimba perspectiva este sa il faci sa devina constient de faptul ca exista oameni care intr-adevar sunt napastuiti de soarta. Se apropie sarbatoarea Craciunului si este o ocazie buna de a fi generos fata de altii. Gaseste-ti timp sa mergeti impreuna la un orfelinat sau un azil de batrani, sa petreci acolo ceva timp.
Ar putea sa doneze cateva dintre jucariile sau cartile sale unor copii fara familie. Este un lucru important, pe care este bine sa il invete de la o varsta frageda si care il va ajuta sa inteleaga faptul ca este mai important sa te axezi pe ce poti darui altora, decat sa ravnesti la ce nu poti avea, sau sa nutresti sentimente de invidie.
Nu inseamna ca trebuie sa renunte la ambitie sau sa isi doreasca anumite lucruri, dar sa inteleaga ca intotdeauna vor exista oameni care vor avea mai multe, vor fi mai realizati, la fel cum el insusi are o viata mai buna decat altii si ca la fel, ar putea starni invidii, iar acest lucru nu ajuta pe nimeni.
Foto: sheknows.com
Accesoriile pentru mobilier - detaliile care fac diferenta... Barbatii "risipesc" in medie 350 de km anual, ratacindu-se cu masina...