Căutare Live

Cum sa tii copilul departe de droguri

Statisticile despre droguri sunt din ce in ce mai ingrijoratoare. Potrivit ultimelor date, consumul de droguri a crescut in Romania de la 1,7% in 2007, la 4,3% in 2010.

Daca s-ar lua in considerare si medicamentele de tip tranchilizante, sedative si antidepresive luate fara prescriptie medicala, consumul s-ar ridica undeva la aproximativ 8,5%. Mai mult, varsta la care se incepe consumul de droguri a scazut dramatic: 11% dintre consumatori au sub 14 ani, peste 42% incep sa-si administreze stupefiante de la 15-19 ani, iar 27% debuteaza intr-ale drogurilor intre 20 si 24 de ani.

Iata cateva sfaturi oferite de specialisti care te vor ajuta sa intelegi si sa-ti ajuti copiii sa nu fie "furati" de mirajul drogurilor.


Reguli generale despre droguri

Ca in orice aspect al vietii, parintii trebuie sa fie un exemplu pozitiv pentru copii. Un copil care vede in casa un comportament echilibrat, un stil de viata sanatos, un copil care are parte de intelegere si respect din partea parintilor, un copil care vede iubire si respect intre parinti este mai putin probabil sa apeleze la droguri.

Copiii trebuie sa cunoasca de mici realitatea drogurilor. Sa le ascunzi aceasta realitate se poate transforma mai tarziu intr-o curiozitate greu de oprit si stapanit. Explica-le copiilor ce inseamna drogurile, ce consecinte suporta consumatorii de droguri, ce se intampla din punct de vedere fizic si psihologic cu consumatorii de droguri, astfel incat ei sa-si creeze o imagine despre fenomen.


Cum sa vorbesti cu prescolarii despre droguri

Desi pare prematur sa le vorbesti copiilor prescolari despre droguri, nu este chiar asa. Obiceiurile si deprinderile sanatoase se formeaza inca de pe acum. La aceasta varsta sunt dornici sa invete si sa memoreze reguli, reguli care mai tarziu vor fi hotaratoare in luarea deciziilor. La aceasta varsta copiii trebuie si vor sa stie parerea parintilor cu privire la "ce e bine" si "ce e rau". Prescolarii stiu deja ca nu e bine sa fumezi sau sa consumi alcool. De ce n-ar fi invatati ca nici drogurile nu sunt bune?

Afla cum sa-ti tii copilul departe de droguri in SfatulParintilor!

Solutie ingenioasa: Afla cum copiaza asiaticii la examene!... FOTO! David Beckham isi invata baietii sa joace fotbal...
Ultimele știri