SUBSTANŢE ACTIVE
Principalul motiv pentru care Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, recomanda utilizarea unei creme de noapte este pentru ca aceasta ofera pielii substanţele active benefice.
Astfel, in timpul somnului pielea absoarbe aceste substanţe si se regenereaza. Prin urmare, crema de noapte ajuta tenul sa capete un aspect mai ferm si luminos.
Cum deosebim insa o crema de noapte de una de zi? Deosebirea este data de ingrediente. Cele de zi au o textura mai lejera si conţin ingrediente hranitoare, ce protejeaza pielea de razele solare daunatoare UVA si UVB, in timp ce cremele pentru noapte conţin ingrediente nutritive si antirid, ce stimuleaza regenerarea celulara.
Consistenţa celor din urma este mai mare si nu ofera factor de protecţie solara. "Nu alegeţi niciodata o crema prea grasa, pentru ca va imbacsi tenul, iar rezultatele se vor lasa in zadar asteptate", ne sfatuieste dr Viviana Iordache. Indiferent de tipul pielii tale, alege o crema cu o textura usoara, hipoalergenica si fara parfum.
CRITERIUL ESENŢIAL: VARSTA
Varsta este un criteriu important de care se va ţine cont in alegerea cremei de noapte.
La 30 de ani, ingredientele-cheie pe care trebuie sa le conţina crema sunt retinolul, colagenul, aminoacizii, ceramidele si vitaminele. Este varsta la care se poate folosi si o crema antirid pentru pielea din jurul ochilor. La 40 de ani, sunt indicate cremele de noapte cu efect antirid.
"Alege-ţi cremele ce conţin colagen, retinol, ceramide, peptide, panthenol lipide, extracte de soia, uleiuri esenţiale si vitamine."
RECOMANDARE
Aplicarea cremei de noapte se va face abia dupa ce tenul a fost demachiat. Se va lua o cantitate suficienta de crema cu varfurile degetelor si se va aplica pe faţa, evitand zona ochilor.
Este foarte important sa folosiţi crema de zi si de noapte de la acelasi producator pentru ca aceste produse sunt destinate a lucra impreuna pentru obţinerea celor mai bune rezultate.