Varsta copilariei este una foarte frumoasa, in care totul pare posibil si totul inseamna joaca si fericire. Este important ca cei mici sa creada in povesti si in ideea unei lumi in care daca esti bun si cuminte, vei primi in schimb lucruri frumoase.
Parintii nu le spun anumite lucruri pentru ca ei au nevoie sa creada in lucruri care nu sunt reale, ci pentru ca intr-o oarecare masura, fiecare are nevoie sa creeze macar pentru cateva zile pe an, ceva cu totul magic.
Mos Craciun vine cu adevarat la copii pentru ca acestia cred in el cu tot sufletul, iar pentru ei, lucrurile ireale pot exista prin puterea gandului. Sania trasa de reni chiar zboara deasupra pamantului nins intr-o noapte, iar batranul din Laponia chiar le aduce daruri si le lasa sub pom.
Credinta intr-o astfel de idee nu este cu mult mai diferita decat cea a adultilor care crezand ca daca fac bine in viata traita pe acest pamant, vor primi recompensa unei eternitati in rai.
De fapt, simbolurile sarbatorilor de iarna: Mos Nicolae si Mos Craciun sunt menite sa ne aminteasca tuturor despre importanta daruirii, nu atat a bunurilor materiale, ci mai ales a gandurilor bune, a sprijinului moral. Ni se aminteste de dorinta de a produce schimbari, mai ales in felul nostru de a fi.
Sfarsitul de an este perioada in care ne dorim cu totii sa fim mai buni, mai determinati, mai curajosi, mai blanzi ... si in general sa indreptam ceea ce am gresit in anul care a trecut si sa o luam de la capat.
Pentru copii, Craciunul si toata atmosfera de bucurie creata reprezinta un bagaj important cu care pornesc in viata.
Foto: fanpop.com, paoliprez.org
Craciun in stil spaniol... Cum arata femeia fatala...